Notícies

  Dimarts, 29 d'abril de 2014

Campanya per a la neteja i manteniment de solars buits i a mig construir a les Borges

És una iniciativa de la regidoria de Governació de l'Ajuntament de la població

La regidoria de Governació de les Borges Blanques ha posat en marxa aquesta setmana una campanya de revisió dels solars buits o amb edificacions a mig construir, ubicats a les zones urbanitzables del municipi.

La iniciativa, duta a terme pels agents de la Policia Local, consisteix en realitzar inspeccions individualitzades en els 128 espais d'aquestes característiques localitzats dins el terme de les Borges, per detectar possibles riscos per a la salubritat o la seguretat dels veïns propers a immobles en estat d'abandonament.

Quan els agents detecten alguna situació de risc evident, aixequen acta i ho notifiquen als serveis administratius del consistori, que procedeixen a requerir al propietari que hi actuí, avisant-lo que en el cas que no ho faci, ho executarà subsidiàriament l'ajuntament i li exigirà els costos.

Segons ha declarat la regidora de Governació Núria Palau, amb aquesta campanya, "centrada especialment en els solars i edificacions abandonades que són propietat de les entitats financeres, l'equip de govern espera sensibilitzar els propietaris dels riscos per a la salubritat i la seguretat, per a què hi actuin per si mateixos i no calgui fer-ho des del consistori", ja que "aquestes actuacions preventives són indispensables per evitar la proliferació de plagues de rates i focus de vegetació seca que poden acabar provocant incendis", entre d'altres perills per a la població. 

fotografia de l’alcalde i una patrulla de la Policia Local visitant edificacions que són propietat d’entitats financeres i que presenten símptomes evidents d’abandonament (foto: Ajuntament)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa