Notícies

  Divendres, 16 d'abril de 2021

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, posa la primera pedra del futur Arxiu Comarcal de les Garrigues, a les Borges Blanques

Es preveu que les obres de construcció de l'equipament s'allarguin entre 16 i 18 mesos

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, va col·locar el passat divendres, 16 d'abril, la primera pedra del futur Arxiu Comarcal de les Garrigues a les Borges, que, amb aquest acte, inicia oficialment les seves obres. Borràs ha visitat el municipi de les Borges, on s'ha reunit amb una representació del món local garriguenc i ha mantingut una trobada amb entitats culturals i associatives i amb el teixit econòmic i empresarial de les Borges.

Borràs va visitar en primer lloc l'Ajuntament de les Borges, on va signar el llibre d'honor, i, a continuació, es va desplaçar fins al Raval del Carme, on s'ubicarà l'arxiu, i on va tenir lloc un acte que va comptar amb la participació d'una vintena d'alcaldes i alcaldesses de la comarca.

'PODCAST:/programes/aldia/declaracions/20210416_aldia_declaracions_lauraborras_arxiucomarcal:::Laura BorràsPODCAST'

Per la seva part, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, va explicar que es preveu que les obres de construcció de l'equipament s'allarguin entre 16 i 18 mesos i que té un pressupost de 2,4 milions d'euros:


Enric Mir | Descarrega'l com a: | MP3

Després de l'acte a l'Arxiu Comarcal, la presidenta del Parlament i la resta d'autoritats van dirigir-se al Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de les Borges, on van mantenir una trobada amb representants del teixit cultural i econòmic de la població.

Les Garrigues i l'Alta Ribagorça són les dues úniques comarques de Catalunya que encara no disposen d'Arxiu Comarcal. Les obres de l'equipament de les Borges han començat 16 anys després s'haver-se presentat el primer projecte, ja que els canvis d'ubicació i les dificultats de finançament n'han endarrerit la construcció. En tot aquest temps, a Catalunya s'han construït nou arxius comarcals i s'han inaugurat les noves seus de nou més, segons informa l'Agència Catalana de Notícies.

Borràs col·locant la primera pedra de l'equipament (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa