Notícies

  Dilluns, 19 d'abril de 2021

La Coordinadora Garrigues per una eòlica i solar sostenibles organitza una jornada per debatre l’afectació de la massificació de renovables sobre la biodiversitat

Serà virtual i tindrà lloc el dimarts, 20 d'abril, a les 19 hores

La Coordinadora Garrigues per una eòlica i solar sostenibles ha organitzat una jornada de debat amb el títol 'Massificació de renovables, afecta a la biodiversitat?', en la qual es debatrà la massificació en determinades comarques de centrals renovables, eòlica i solar, i la seva compatibilitat amb el manteniment de la biodiversitat.

La xerrada serà en format virtual i es tindrà lloc el dimarts, 20 d'abril, a les 19 hores, amb la participació de:

Adrià Masip, biòleg i especialista en restauració ecològica de Burgeon EnvironMental Solutions. Conceptes bàsics d'ecologia. Explicarà conceptes bàsics d'ecologia com les mesures de biodiversitat, la viabilitat de les poblacions, la connectivitat ecològica o la successió.

Xavier Jiménez, biòleg i president del Grup d'Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC-Ecologistes de Catalunya). Afectació del desplegament de projectes d'energies renovables sobre els nostres ecosistemes. Explicarà de forma contextual quina és la situació actual de Catalunya en referència a projectes d'instal·lacions d'energia renovable, i ens mostrarà quines afectacions podrien tenir sobre els ecosistemes catalans, i consegüentment sobre la biodiversitat i la fauna i flora protegida.

Marc Gàlvez, biòleg i especialista de fauna de La Trenca. Espècies amenaçades de les Garrigues. Mostrarà exemples del territori sobre afectacions a la fauna produïdes per les centrals d'energia renovable.

Xavier Vizcaino, educador ambiental, membre de la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN-Salvem l'Empordà). La salvaguarda i protecció dels ecosistemes des de la societat civil. Explicarà quin ha sigut i és el paper de la societat civil en la protecció dels espais naturals a través d'experiències pròpies: la campanya i mobilització per la protecció del Parc Natural del Cap de Creus.

La moderació anirà a càrrec de Pilar Sampietro, periodista a RTVE i presentadora del programa 'Vida verda' a Ràdio 4

Les inscripcions a la xerrada es poden fer en aquest enllaç.

La Coordinadora considera necessari fer un desplegament racional i ordenat d'aquestes energies, totalment allunyat de l'allau indiscriminat de projectes que amenaça amb una massificació que, de fet, ja es produeix en algunes comarques a causa de la desregulació i liberalització promogudes pel Decret Llei 16/19 aprovat del Parlament de Catalunya.

Uns dels molins de la Granadella (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa