Notícies

  Dijous, 22 d'abril de 2021

Les Garrigues s'omple de roses i llibres per commemorar la Diada de Sant Jordi

Diversos pobles de la comarca han preparat actes per demà, i durant el camp de setmana, com parades de llibres i roses, espectacles infantils, exposicions, obres de teatre i una jornada solidària, entre altres

Per commemorar la Diada de Sant Jordi que se celebra demà, 23 d'abril, diversos pobles de la comarca han preparat actes i activitats com espectacles infantils, una jornada solidària i venda de llibres i roses, entre altres. A causa de la pandèmia, l'any passat no es va poder celebrar l'efemèride i, enguany, molts pobles de la comarca han preparat activitats tenint en compte les mesures sanitàries. Els pobles garriguencs que s'han sumat a la celebració de l'efemèride són els següents.

Les Borges Blanques

A la capital de la comarca han organitzat un espectacle per celebrar la Diada de Sant Jordi amb la companyia Ambauka. Les inscripcions es poden fer a la pàgina de cultura de l'Ajuntament www.culturaborgesblanques.cat. L'espectacle es farà demà divendres, 23 d'abril, a la Plaça de la Independència, a les 18 hores.

La Pobla de Cérvoles

Pel que fa a la Pobla de Cérvoles, el dies 23 i 24 d'abril montaran una parada amb venda de roses de llibres davant del bar del municipi.

Juneda

Per celebrar la Diada de Sant Jordi, Juneda ha organitzat una jornada solidària per infants i els adolescent amb càncer. El divendres, 23 d'abril, es farà la presentació del llibre 'Les Ales de la Vida' de l'autora Sílvia Cano, a les 19 hores, a la pista del Parc Alegria. Durant la tarda també hi haurà la venda de merxandatge de Sant Jordi.

L'endemà, el 24 d'abril, es farà un espectacle familiar, a les 18 hores, a la pista del Parc Alegria. El preu de l'entrada és de 4 euros, on també es donarà berenar per emportar, i al finalitzar es farà un sorteig solidari.

Podeu consultar el cartell de les activitats, que estan organitzades per l'Ajuntament de Juneda i Voluntaries Solidàries, clicant a l'enllaç.

Arbeca

Per commemorar la Diada de Sant Jordi, a Arbeca ficaran una parada de llibres a l'Avinguda dels Portals, de les 10 a les 13 hores i de 17 a les 20 hores.

 

 

 

 

 

 

El Soleràs

Demà divendres, 23 d'abril, el Soleràs ha organitzat la Diada de Sant Jordi amb la venda de llibres, roses, bosses pintades a mà, pulseres de la diada i punts de llibre. La jornada, organitzada per l'Associació de Dones Elaia, es farà de 10.30 a 14 hores i de 17 a 20 hores a la plaça. 

L'Albi

L'Albi ha preparat un certamen cultural de Sant Jordi el dissabte, 24 d'abril. A partir de les 11.30 hores, es podran visitar diverses exposicions de dibuixos de primavera fets pels infants de l'escola, fotografies del municipi durant la primavera, fotografies d'espais naturals i llocs d'interès, patrimoni del municipi i pintura lliure, entre altres. A les 18 hores, es farà la lectura de poemes o narrativa a càrrec dels seus autors. A continuació, hi haurà la presentació del poemari 'T'ho diré a cau d'orella' d'Anna Rufié.

Durant la jornada, organitzada per l'Ajuntament de l'Albi amb la col·laboració de l'Associació d'Amics de les Belles Arts, hi haurà una paradeta de venda de llibres.

La Granadella

El dissabte, 24 d'abril, es farà l'obra de teatre 'La llegenda de Sant Jordi' amb la companyia Nopatiskos. Durant l'obra, que començarà a les 17 hores a la Plaça de la Vila, es repartirà coca i xocolata a tots els nens i nenes.

Vinaixa

A Vinaixa, avui dijous, 22 d'abril, es farà la presentació de la nova publicació cultural 'El Sirventès' a càrrec de l'Associació Els Trobadors de la Vall de Vinaixa, a les 20 hores, al Casal Vinaixenc. Demà divendres, 23 d'abril, hi haurà una parada de llibres i roses.

El Vilosell

El 23 d'abril, l'Associació de dones del municipi ficarà una parada, a partir de les 11 hores, amb llibres i roses. L'endemà dissabte, ha preparat un taller per als infants de punts de llibre i dracs.

Bovera

L'Associació de Dones de Bovera ha preparat, pel diumenge, 25 d'abril, la festa de Sant Jordi amb la venda de roses i plantes a la Plaça.

L'Espluga Calba

El diumenge, 25 d'abril, l'AMPA de l'escola del municipi ha organitzat la venda de llibres i roses a la Plaça del Castell, a partir de les 11 hores.

Podeu consultar tots els actes a l'agenda del Consell Comarcal de les Garrigues, clicant a l'enllaç.

Cervià

Per avui dijous, 22 d'abril, la Biblioteca de Cervià ha organitzat, a la Placeta del municipi, una novena edició de la Revetlla de Sant Jordi que començarà, a les 16.30 hores, amb una parada de novetats en préstec. Seguidament, a les 18 hores, es farà l'hora del conte amb la lectura del llibre 'En Bum i l'estel dels desitjos' a càrrec de la companyia Homenots. Més tard, a les 19 hores, es farà la presentació del llibre 'Arrelats. Les famílies més antigues de Catalunya' a càrrec d'Ignasi Revés. Tots els assistents que facin un prèstec de llibres podran participar en un sorteig.

Segons tenim constància en aquesta emissora, aquest són els municipis, entre d'altres, que han programat actes per celebrar la Diada de Sant Jordi.

 

 

 

 

 

 

 

Un espectacle infantil de Sant Jordi que es va fer a Juneda l'any 2019.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa