Notícies

  Divendres, 23 d'abril de 2021

Tres joves de Tarragona passen a la final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Es tracta de Joan Zamorano, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils; Joan Taltavull, i Guillem Garcia, tot dos de l'Escola Villa Retiro (Xerta)

El Palau de Congressos de Tarragona ha acollit la tercera de les quatre semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Joan Zamorano, de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils; Joan Taltavull, i Guillem Garcia, tot dos de l'Escola Villa Retiro (Xerta), han estat -per aquest ordre- els joves xefs que competiran amb els millors estudiants de Catalunya a la gran final que se celebrarà al maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.

Amb els tres primers classificats en aquesta semifinal, hi han participat els també seleccionats César Torrico (Escola d'Hostaleria de Cambrils) i Enrique Jorge (Villa Retiro). Tots els candidats han treballat un aperitiu i un plat autòcton principal per posar en valor l'excepcional oli verge extra de les Borges Blanques.

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l'impuls de l'Ajuntament de Les Borges Blanques i l'apadrinament dels  germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

El jurat ha estat integrat pel mateix Josep Lladonosa; els germans Torres, del restaurant 'Cuina Torres' de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant 'Deliranto' de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant 'El Ginjoler' de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de 'Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant 'Benet' de Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals ha valorat aspectes com el sabor, la textura, l'aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.

Després de les ja celebrades a Girona el 24 de març i a Lleida el 13 d'abril, l'última semifinal tindrà lloc a Barcelona el pròxim dimarts, 27 d'abril, amb dates sempre subjectes a l'evolució de la conjuntura sanitària. Lògicament, totes les proves es realitzen sota els més estrictes protocols de seguretat anticovid supervisats per la mútua SP Activa.

Els guanyadors de la semifinal, amb Josep Lladonosa (foto: Roberto Villareal).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa