Notícies

  Dilluns, 3 de maig de 2021

Durant l'últim any, Creu Roja de Lleida insereix 203 persones al mercat laboral malgrat la pandèmia

L'entitat ha atès 781 persones des de l'àrea d'ocupació a tota la demarcació, de les quals el 63% han estat dones

Durant l'any passat, Creu Roja de Lleida va atendre "un total de 781 persones a través dels programes d'Ocupació dins del Pla Creu Roja Respon", que l'entitat va posar en marxa durant el març de l'any passat "per fer front a l'impacte de la covid-19". Segons expliquen des de l'organització, les dones representen el 63% de les persones que han rebut suport en l'àmbit laboral i, d'aquestes 781 persones, "203 s'han pogut inserir al mercat laboral".

Segons Creu Roja Lleida, les actuacions dels diferents programes d'ocupació "tenen com a objectiu millorar l'ocupabilitat i l'accés a oportunitats de feina per als col·lectius amb més dificultats com els joves en risc d'exclusió, persones majors de 45 anys, dones en dificultat social i persones migrades, entre d'altres, i comprenen des d'orientació en la recerca de feina fins a inserció laboral, formació, itineraris personalitzats i pràctiques".

Per poder continuar oferint aquest suport durat la crisi sanitària i social, l'organització expliquen que ha incorporat noves metodologies d'atenció en format telemàtic i ha ofert a les persones usuàries recursos tecnològics per accedir-hi: tauletes, targetes de dades, ordinadors a les nostres seus i formacions per trencar la bretxa digital.

Aliances amb el món empresarial

Segons expliquen des de l'organització, un total de 42 empreses de diversos sectors professionals hi han col·laborat i "han permès a les persones usuàries accedir a ofertes de feina, pràctiques formatives i accions d'assessorament i orientació". En aquesta línia, Creu Roja de Catalunya també va organitzar, el mes de novembre passat, el primer Networking Virtual d'Ocupació, on 150 persones candidates van entrevistar-se en línia amb 19 empreses per optar a 85 ofertes de feina.

Persones usuàries de l'entitat durant una jornada de formació (foto: Creu Roja Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa