Notícies

  Dijous, 10 de juny de 2021

L'esportista borgenc Víctor Sans preparat per assolir els cims Broad Peak i K2, la segona muntanya més alta del món

Sans ha destacat que "les principals dificultats que em puc trobar durant l'expedició, que es pot allargar fins a finals d'agost, són les baixes temperatures, les allaus i les canals que hi ha durant el recorregut"

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, l'esportista borgenc Víctor Sans inicia la setmana que ve l'expedició per fer el cim del K2 i del Broad Peak, al Pakistan. Amb això, Sans es convertirà en el primer garriguenc a assolir el cim del K2 i realitzarà una expedició en solitari i sense oxigen suplementari, que començarà amb una ascensió al Broak Peak, la dotzena muntanya més alta de la terra i, a continuació, i una vegada s'hagi aclimatat a les condicions meteorològiques i a la latitud de la zona, es disposarà a assolir el cim del K2, la segona muntanya més alta del planeta, a la serralada de l'Himàlaia.

Així ho va anunciar en el transcurs de l'acte de presentació, que es va dur a terme ahir a la Sala de Plens de l'Ajuntament de les Borges, i que va comptar amb la participació de l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, la regidora d'Esports del consistori borgenc, Maricel Viladoms, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, l'esportista garriguenc Víctor Sans i el president del Centre Excursionista de les Borges, Jordi Giménez.

En l'acte, Sans va detallar que, a causa de la pandèmia i les restriccions, ha hagut de modificar el viatge i té previst marxar el pròxim dimecres, 16 de juny, de manera que l'expedició es pot allargar fins a finals d'agost. Així ho va explicar:


Victor Sans | Descarrega'l com a: | MP3

Durant la presentació de l'expedició, que serà finançada parcialment pel consistori borgenc, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, va donar l'enhorabona a Sans per "assumir aquest repte, amb les dificultats que comporta", i li va donar les gràcies per ajudar a difondre el valor del territori a través d'aquesta iniciativa.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de les Garrigues va definir l'expedició com un "projecte engrescador" que "donarà veu a la nostra comarca, que sempre ha tingut una tradició esportista important". Va coincidir amb la regidora d'Esports borgenca, Maricel Viladoms, que també va manifestat el suport de tot el consistori a la iniciativa, "quan vam ser coneixedors d'aquesta expedició, totes i tots vam estar d'acord a donar un cop de mà en el finançament", va dir Viladoms.

Sortir de casa per viure l'aventura

L'esportista es va mostrar molt il·lusionat amb aquesta aventura i va dir que "si no surts de casa, no faràs el K2", malgrat que va recordar que "la muntanya i la meteorologia són les que manen". Les principals dificultats a què s'haurà d'enfrontar Sans, a banda de la temperatura, que acostuma a rondar els 30 graus sota zero, però que pot arribar fins als 70, són les allaus i les canals que hi ha durant el recorregut, que és especialment complicat a la Piràmide Negra, entre el segon i el tercer campament del K2.

L'expedició es podrà seguir a través d'un rastrejador que durà Sans i que permetrà seguir en directe el viatge a través d'Internet, conèixer la ruta que ha seguit i el punt exacte en què es troba. L'esportista lluirà durant l'expedició un anagrama de la marca 'Borges Capital de l'Oli' en algunes parts de la seva roba, i durà aquest anagrama als dos cims.

Víctor Sans, el primer lleidatà a assolir el cim del K2

El muntanyenc Víctor Sans és un esportista polivalent de les Borges Blanques amb experiència en totes les modalitats de muntanya, entre les quals destaca en alpinisme, escalada en roca i en gel, esquí de travessia, descens de barrancs i orientació, entre altres. Sans, que actualment exerceix de bomber professional, va descobrir la seva passió per la muntanya durant l'adolescència, i l'any 2002 fou seleccionat com a membre de la selecció Espanyola d'Alpinisme, fins al 2006. També ha participat en multitud de competicions d'esports d'aventura, tant en l'àmbit català i espanyol com a escala mundial. Al territori, ha organitzat molts esdeveniments esportius, com és el cas de les diferents pedalades per les Garrigues, i ha estat col·laborador de la Cursa de l'Oli de la Fira. La seva primera expedició a l'Himàlaia, l'any 2004, va suposar l'inici de nombrosos viatges que l'han dut arreu del món.

Presentació de l’expedició de Víctor Sans a la Sala de Plens de l’Ajuntament de les Borges Blanques.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa