Notícies

  Dijous, 19 d'agost de 2021

Núria Palau, nova alcaldessa de les Borges Blanques

A més de la investidura de Palau, en el ple extraordinari del 18 d'agost va prendre possessió el nou edil de Junts per les Borges, Oriol Satorra

Núria Palau, ha estat escollida per majoria absoluta, amb els vots favorables dels set regidors del grup municipal de Junts per les Borges Blanques i els sis vots en blanc dels edils del grup municipal de Borges per la República, com la nova alcaldessa de la capital de les Garrigues. Palau ha estat investida en una sessió celebrada al Saló de Plens de l'Ajuntament la qual ha servit també per formalitzar la presa de possessió del nou regidor Oriol Satorra, qui ha cobert la vacant deixada per Enric Mir.

A la presa de possessió de Palau, qui havia exercit com a alcaldessa en funcions des de la renúncia de l'alcalde anterior aquest 31 de juliol, han assistit el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó i el mateix exalcalde de la capital garriguenca, Enric Mir, entre altres. En el seu discurs d'investidura, Palau s'ha reivindicat com a persona propera, que sap escoltar, sensible amb la violència en vers les dones, enemiga de qualsevol mena de discriminació, compromesa en favor de la justícia social, les llibertats individuals i col·lectives, implicada en el repte d'aconseguir un país encara més sostenible i incansable en la cerca de la màxima eficàcia, transparència i excel·lència en la gestió pública. Just després de ser escollida, la nova alcaldessa ha ofert un torn de paraula al portaveu de l'oposició, Josep Ramon Farran, qui, en relació amb el vot en blanc dels sis regidors del seu grup municipal, ha indicat que s'ha d'entendre "com a un vot de confiança per canviar les dinàmiques de treball que hi ha hagut en aquest consistori durant massa anys" en entendre que la votació per escollir alcalde "ja es va fer al juny del 2019".

Segona etapa del mandat

Amb la presa de possessió d'aquest dimecres, s'obre la segona etapa d'un mandat durant el qual, i als seus primers 26 mesos, l'alcalde de les Borges ha estat Enric Mir, qui va tancar, aquest mes de juliol i amb la seva renúncia, deu anys com a primer edil de la ciutat. Del seu predecessor, Palau ha dit que és, per a molts, "el millor alcalde de la història borgenca" i que deixa "el llistó molt alt" amb la "molta feina feta" i un equip "espectacular" el qual té ara ella l'honor de liderar. L'alcaldessa ha volgut recordar igualment les figures de la Carme Benet, primera alcaldessa de les Borges des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, i la de l'exregidor, Francesc Mir. De Carme Benet, Palau ha recordat que va ser precisament ella qui la va introduir en la política i de Mir que, en ell, ha trobat sempre "suport incondicional, complicitat i savis consells".

Les prioritats de Palau com a alcaldessa

L'augment del sòl industrial disponible, l'impuls a la creació de riquesa i ocupació, les oportunitats de formació i realització professional pel jovent, l'increment del volum d'habitatge social i de la qualitat dels serveis i l'atenció a la gent gran són algunes de les prioritats juntament amb la construcció de nous equipaments esportius, com ara la pista poliesportiva a l'aire lliure o l'Skate Park, i culturals, com la Sala Polivalent del nou Arxiu Comarcal o l'anhelat Teatre Municipal. Núria Palau, després de comprometre's a ser una alcaldessa "transparent" que liderarà la ciutat des d'un ajuntament "de totes i tots" en el qual tots els grups polítics i els regidors i regidores "siguin escoltats", ha sintetitzat el seu compromís amb la ciutat i les borgenques i borgencs fent seus els versos finals del poema de Salvador Espriu Inici de càntic en el temple: "Ara digueu: Nosaltres escoltem les veus del vent per l'alta mar d'espigues. Ara digueu: Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble". 

Pots escoltar l'àudio íntegre de la sessió plenària de presa de possessió de Satorra i d'investidura de Palau en aquest enllaç.

Palau, amb la vara d'alcaldessa (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa