Notícies

  Dimecres, 15 de setembre de 2021

Fulleda torna a retrocedir en el temps amb una nova edició de la Fira Heroica, aquest diumenge

La fira, dedicada a la figura de l'Agustina d'Aragó i que es farà en format reduït, omplirà els carrers del municipi amb una recreació d'un campament napoleònic i mercat de productes de proximitat, entre altres

Aquest diumenge, 19 de setembre, Fulleda tornarà a retrocedir en el temps durant una nova edició de la Fira Heroica, que es recupera després d'un any d'aturada a causa de les restriccions de la pandèmia sanitària. Enguany, serà una edició reduïda, de les 10 del matí fins a les 15 hores, però comptarà amb diverses activitats i un mercat de productes locals i artesans de proximitat.

La Fira Heroica, que enguany arriba a la setena edició, està dedicada a la figura de l'Agustina d'Aragó, originària de Fulleda i que tindrà com a eix conductor la recreació, d'una manera lúdica i divertida, de la gesta d'aquesta davant l'exèrcit napoleònic. Un any més, la fira comptarà amb les interpretacions i recreacions històriques de 'Lo Sacaraire del Llobregat', el ball de Serrallonga de Sant Quintí de Mediona (sometent català) i el 'Regiment de Festa'.

Durant el matí, els assistents, a més de gaudir de la interpretació de la Guerra del Francès, podran visitar el campament napoleònic, veure la mostra d'oficis artesans, passejar pel mercadet de productes de proximitat i dels productes agroalimentaris i artesans produïts a la vila, ubicat a la Plaça Major de Fulleda. Segons expliquen des de l'ens municipal, "el mercat esdevé una clara mostra de la voluntat de l'Ajuntament de Fulleda per potenciar l'economia de la comarca i donar visibilitat als petits productors de la zona".

La fira, que està organitzada per l'Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de Mapa Mundi, "és un exemple més de l'esforç continu realitzat per l'Ajuntament i diferents entitats locals per dinamitzar la població i donar a conèixer el potencial turístic de Fulleda i el seu entorn natural, reivindicant alhora la catalanitat d'Agustina Raimunda Maria Saragossa Domènech (Agustina d'Aragó), filla de Pere Joan Saragossa Labastida i Raimunda Domènech Gassull, originaris de Fulleda i on van contraure matrimoni el 1772", segons apunten des de l'ens.  

Una de les edicions anteriors de la Fira Heroica de Fulleda (foto: Aj. Fulleda).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa