Notícies

  Dijous, 7 d'octubre de 2021

Talma de Juneda crea una campanya per remarcar la importància de demanar ajuda i parlar de salut mental

L'objectiu de la campanya, creada pel Dia Mundial de la Salut Mental, consisteix a trencar els estereotips i les falses creences de demanar ajuda i visibilitzar la importància de tenir cura de la salut mental

L'Associació Talma de Juneda i Compàs, el servei d'atenció i suport a la salut mental de l'entitat, inicien la campanya de difusió al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el pròxim diumenge, 10 d'octubre.

Aquest any, segons Laura Pifarré, psicòloga especialista en salut mental de Talma, sota el lema #DemanarAjudaEsDeValents #DemanarAjudaEsDeValentes, es vol donar èmfasi a la importància de demanar ajuda, ja que "no és un acte de feblesa o de deute amb les persones que ens ajuden, sinó que és un acte de valentia que significa prendre consciència de què ens passa, fer un canvi d'actitud i millorar l'autoestima que necessitem per fer el pas i demanar ajuda". De fet, "l'error més freqüent en aquests casos és pensar que l'angoixa i el patiment són transitoris i que amb el temps es solucionen. I no és així, sinó que moltes vegades cal comptar amb l'acompanyament de la família i amics i, en altres casos, amb la consulta a professionals."

Per aquest motiu, la campanya estarà basada en unes preguntes que es difondran a través de les xarxes socials. A més a més, les persones que vulguin, de manera anònima, podran deixar escrit el motiu més gran pel qual demanarien ajuda a alguna persona propera o a algun professional. D'aquesta manera, l'entitat podrà veure en quines situacions contemplem demanar ajuda i fins a quin punt arriba la valentia de saber fer aquest pas.

La campanya també arribarà als instituts de la comarca a través d'una dinàmica de curta durada a l'hora del pati, on podran participar en la construcció d'un mural amb reflexions personals i anònimes. Aquesta acció pretén incidir en la població adolescent de la comarca, edat clau en la prevenció de moltes problemàtiques de salut mental. També arribarà a les biblioteques de la comarca, que rebran el material de difusió per poder exposar als espais informatius.

Com cada any, Talma també col·labora i suma esforços amb la Coordinadora de Salut Mental Catalunya - Terres de Lleida. Per aquest any s'han preparat cartells i vinils a gran escala per omplir els espais públics i els comerços amb missatges impactants sobre la salut mental. D'aquesta manera, amb el material de les dues campanyes, es remarcarà la necessitat de tenir cura de la nostra salut mental i de demanar ajuda quan és necessari per al nostre benestar emocional.

Un dels missatges que ha creat Talma (foto: Talma).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa