Notícies

  Dijous, 7 d'octubre de 2021

Deixarà de celebrar-se el mercat d'antiguitats dels diumenges d'Arbeca

Segons va informar l'alcalde del municipi, Sergi Pelegrí, "l'ajuntament no donarà continuïtat al mercat dels diumenges, ja que no s'emmarca dins de la legalitat vigent sobre mercats"

El passat dimarts, 5 d'octubre, l'alcalde d'Arbeca, Sergi Pelegrí, va anunciar, durant el ple municipal, que "l'ajuntament no donarà continuïtat al Mercat d'Antiguitats i Segona Mà dels diumenges, ja que no s'emmarca dins de la legalitat vigent sobre mercats". Tal com vam informar des d'aquesta emissora, el passat mes de juny, l'ens municipal va decidir suspendre el mercat després que els Mossos d'Esquadra fessin un requeriment a l'ens en trobar material robat en venda en una de les parades. Segons va informar l'Ajuntament, la intenció no era eliminar-lo definitivament, sinó que "s'havia de regularitzar la presència d'algunes parades per tal que complissin la normativa". 

Tot i això, durant el desenvolupament del ple, Pelegrí va argumentar la decisió de no continuar amb el mercat explicant que "la responsabilitat que tenim davant de la població i atenent l'informe jurídic fet per un bufet especialitzat que assegura que l'ajuntament és responsable directe del mercat i de les irregularitats que hi pugui haver".

Durant el ple, l'alcalde del municipi també va remarcar que "no es pot restablir el mercat sense canvis profunds, ja que és una cosa que no contemplen els promotors". A més, segons va explicar, hi ha altres qüestions "com la traçabilitat dels productes i les queixes dels veïns". En aquest sentit, el cap de setmana passat, va aparèixer una pancarta donant suport al mercat dels diumenges a les pistes municipals. Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, el febrer de l'any passat, a Arbeca es va organitzar una consulta per saber si els veïns volien continuar acollint el mercat d'antiguitats, andròmines i productes de segona mà. A través d'un procés participatiu, 536 vilatans es van mostrar favorables a mantenir el mercat i 156 van votar en contra. 

Finalment, Pelegrí va afegir que "el conveni estava caducat i que, amb la pandèmia, no es va tornar a renegociar".

 

El mercat de segona mà s'ubicava al Vial del municipi.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa