Notícies

  Dilluns, 11 d'octubre de 2021

Empaperen i pengen pancartes a diversos municipis de la demarcació de Lleida per la salut mental

Un dels quals, Juneda, on l'Associació Talma i el Centre Compàs van dur a terme també una iniciativa per remarcar la importància de parlar de salut mental

Ahir diumenge, 10 d'octubre, en el marc del dia mundial de la salut mental, des de la Coordinadora de salut mental de les terres de Lleida i totes les entitats que en formen part, es va dur a terme una campanya d'empaperar amb pancartes i cartells que contenen missatges impactants sobre la salut mental per diverses ciutats de la província de Lleida. Aquest any sota el lema 'La salut mental en un món desigual'. Entre altres municipis de la demarcació, aquesta iniciativa també es va realitzar a Juneda, on es va combinar amb la campanya impulsada per l'Associació Talma i el Centre Compàs, el servei d'atenció i suport a la salut mental de l'entitat.

La covid-19 ha posat de manifest la necessitat de tenir cura de la nostra salut mental i la importància de trencar amb els estigmes que acompanyen a les persones amb diagnòstic. Per contribuir a assolir aquests reptes han creat aquesta campanya amb frases com 'Avui soc jo i demà pots ser tu', 'La salut mental és cosa de tothom' o 'No hi ha salut sense salut mental', per tal de sensibilitzar sobre una temàtica sovint estigmatitzada.

A més de Juneda, els altres pobles que es van empaperar i en què es van penjar pancartes van ser Lleida, Mollerussa, Sort, Tàrrega, Cervera, Balaguer, Artesa de Segre, Ponts, Tremp, Solsona i el Pont de Suert. Aquesta campanya s'ha realitzat en col·laboració amb les entitats que integren la Coordinadora, però també amb institucions locals, com el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i la Paeria de Balaguer.

Per tal de donar més visibilitat a la campanya, les fotografies que s'han compartit a les xarxes socials es podien etiquetar amb els dos hashtags oficials de la campanya, #DiaMundialSalutMental i #SalutMentalPeçaClau.

També s'ha habilitat un portal web amb un espai de diàleg on la gent pot explicar de manera anònima les seves vivències o situacions. Estarà actiu fins a La Marató de tv3, aquest any dedicada a la salut mental.

La campanya del Centre Compàs a la biblioteca de Juneda.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa