Notícies

  Dilluns, 11 d'octubre de 2021

Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Juneda per un delicte de robatori amb força

L'actuació policial es va realitzar en el decurs del mercat d'objectes de segona mà que es realitza els diumenges a Juneda

Els Mossos d'Esquadra van detenir un home, de 52 anys, veí de Barcelona, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força. Aquest diumenge, en el marc de l'actuació que els mossos venen fent de control de la compravenda d'objectes de segona mà en el mercat d'andròmines de Juneda, es va detectar en una de les parades un compressor molt característic que, fetes les primeres comprovacions, va resultar que constava sostret d'un magatzem de Térmens (la Noguera) a principis d'octubre.

Davant els fets els agents van detenir al responsable de la parada com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força. Posteriorment l'objecte recuperat es va restituir al seu propietari. L'activitat de compravenda d'objectes de segona mà està regulada en la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, la qual estableix les potestats especials de la policia administrativa de seguretat.

Aquesta llei estableix les obligacions de qui exerceix el comerç o reparació d'objectes de segona mà. Aquesta activitat obliga al registre documental i informació a l'autoritat competent, per assegurar traçabilitat dels objectes, i evitar així que es puguin comercialitzar objectes sostrets.

Els Mossos d'Esquadra, dintre de les funcions que li són pròpies, inspecciona totes les activitats de comerç d'objectes de segona mà, ja sigui realitzades en establiments comercials com en venda ambulant (compravenda de metalls preciosos, compravenda d'objectes de segona mà, deixalleries, desballestaments de vehicles, mercats ambulants d'objectes de segona mà i altres). L'objectiu d'aquestes actuacions és la lluita contra el delicte de  receptació, minimitzant així la comercialització d'objectes de procedència il·lícita en circuïts legals.

El detingut ha passat avui davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

El compressor sostret i que estava en venda en una de les parades (foto: Mossos d'Esquadra).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa