Notícies

  Divendres, 15 d'octubre de 2021

Les Borges retrà homenatge al president Companys, en el 81è aniversari del seu assassinat

Amb un acte a la plaça de la Llibertat que es farà avui divendres, a les 20 hores

Avui, a les 20 hores hores, a la plaça de la Llibertat de les Borges Blanques, se celebrarà un acte d'homenatge al president Lluís Companys, que va ser assassinat pel règim franquista el 15 d'octubre del 1940, a dos quarts de set de la matinada, al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc, a Barcelona, quan tenia 58 anys.

Com ja s'ha fet des del 2016, l'acte es farà de manera unitària entre partits, englobant-hi així l'acte institucional de l'Ajuntament, i entitats de la societat civil de caire sobiranista i que treballen per la recuperació de la memòria històrica com Òmnium Cultural i l'ANC. Es preveu que en l'acte hi intervinguin l'historiador local Marc Macià, una regidora de Borges per la República, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, i l'alcaldessa de les Borges, Núria Palau.

A més dels parlaments corresponents, com és habitual, es farà l'ofrena floral al monument dedicat a Companys, s'interpretaran fragments musicals i es clourà l'acte amb 'El cant dels segadors'.

L'acte d'homenatge a Companys del 2016 (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa