Notícies

  Dimecres, 20 d'octubre de 2021

Borges per la República lamenta que la línia de les Garrigues quedi al marge de la xarxa de Rodalies Lleida

Les Borges és l'única capital de comarca de Ponent exclosa de la xarxa i, per extensió, les Garrigues l'única comarca sense millores

El grup municipal Borges per la República (BxRep), amb sis regidors a l'Ajuntament de les Borges, lamenta que l'anunci del traspàs de Renfe a FGC que va fer ahir el vicepresident del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, en relació a la xarxa ferroviària de Rodalies Lleida no tingui en compte les línies R13 i R14 Lleida-Montblanc, fent que les Borges Blanques sigui l'única capital de comarca de Ponent exclosa de la xarxa i, per extensió, les Garrigues l'única comarca sense millores.

Des de Borges per la República expliquen que l'anunci del conseller i vicepresident "no és més que la confirmació definitiva d'una exclusió que ja s'intuïa quan el conseller Damià Calvet va presentar el projecte de Rodalies Lleida i per la línia de les Garrigues només preveia una expedició més al dia". En aquell moment, la formació ja va qualificar l'anunci de "presa de pèl", ja que, segons expliquen, "pràcticament no aportava cap novetat a una línia ja de per si precària". Ara, diuen, "assistim a la certificació d'aquesta desatenció, malgrat les reivindicacions de sindicats com CCOO amb l'estudi 'Un tren per a la classe treballadora', les reclamacions de col·lectius com Rescap-2, i els posicionaments de diferents institucions com el Consell Comarcal de les Garrigues (amb l'abstenció de Junts), la Diputació de Lleida i el Parlament de Catalunya".

La formació política insisteix en la importància d'incorporar la línia Lleida-Montblanc a Rodalies Lleida, "que suposa un nombre potencial d'usuaris similar al de la línia Lleida-Balaguer, on ja opera FGC, la connexió amb la xarxa ferroviària de Tarragona (tal com es vol fer amb la de Manresa des de Cervera) i un element més per ajudar a treure encara més trànsit de la carretera N-240". Així mateix, demanen a l'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges que se sumi a la reivindicació "i porti davant del Govern les necessitats de la seva població en aquest sentit, sense tenir en compte colors polítics de conselleries". També fan la mateixa petició al Consell Comarcal de les Garrigues, instant-lo a que assumeixi "el paper que li pertoca com a representant de l'única comarca de Ponent que es quedarà al marge de Rodalies".

L'estació de tren de les Borges Blanques.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa