Notícies

  Dijous, 21 d'octubre de 2021

Els pressupostos participatius de les Borges han rebut un total de 80 propostes

Unes pistes de pàdel públiques i un pipicà amb una zona d’esbarjo per a les mascotes, entre els projectes més repetits

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha rebut un total de 80 propostes dels veïns i veïnes del municipi en el marc dels Pressupostos Participatius 2021-2022, entre les quals destaquen la construcció de pistes de pàdel públiques i l'adequació d'un pipicà per a les mascotes, entre altres propostes.

Aquesta setmana ha finalitzat el període per presentar projectes i, a continuació, tindrà lloc la selecció de les propostes que s'adeqüin als criteris tècnics i siguin viables econòmicament. En concret, de les 80 propostes que s'han presentat, n'hi ha 29 que són propostes repetides, en què dues o més persones han presentat idees molt similars, i n'hi ha 10 que no compleixen amb els requeriments que el consistori va marcar en la convocatòria, com és el cas de la quantitat màxima del procés, o el fet que els projectes siguin d'interès general i es puguin mantenir en el temps, entre altres. D'aquesta manera, el nombre de propostes totals que han quedat validades i que ara se sotmetran també a la validació tècnica són 41.

La proposta que més s'ha repetit entre les que s'han presentat a la convocatòria és la de fer pistes públiques de pàdel al municipi, una idea que s'ha presentat 18 vegades. Igualment, la convocatòria també ha fet patent l'interès del veïnat perquè el municipi disposi d'un pipicà amb una zona d'esbarjo i un parc agility per a les mascotes, una idea que s'ha repetit 15 vegades. Així mateix, el fet de construir un rocòdrom, uns lavabos públics i la creació d'un parc infantil amb diverses zones de jocs també han estat algunes de les propostes que han tingut més èxit en aquesta convocatòria, que ha aplegat projectes que van des de la construcció d'una pista d'atletisme fins a l'adequació de voreres i carrers del municipi.

La regidora de Participació Ciutadana i Bon Govern de l'Ajuntament de les Borges, Maria Fusté, s'ha mostrat molt satisfeta de la participació que ha tingut la convocatòria, la qual cosa, segons Fusté, mostra "la implicació i el compromís que tenen els nostres veïns i veïnes per fer de les Borges un lloc millor en el qual viure". La regidora de Participació Ciutadana també ha animat tothom a participar en les votacions, a partir del 22 de novembre, que seran precedides per una nova sessió informativa.

Una nova sessió informativa per presentar les propostes

Una vegada hagi finalitzat la fase de validació tècnica, el consistori borgenc convocarà una sessió informativa per als veïns i veïnes en què es donaran a conèixer totes les propostes que hagin estat validades i, per tant, les que es podran votar als Pressupostos Participatius. En aquesta sessió, de la qual s'informarà degudament una vegada els projectes estiguin validats, les persones que hagin presentat idees tindran l'oportunitat d'exposar-les per convèncer de la seva idea els borgencs i les borgenques assistents.

Finalment, està previst que els veïns i veïnes puguin participar en la votació popular del 22 de novembre al 5 de desembre, moment en què es donaran a conèixer els resultats de les votacions i, per tant, el projecte que s'acabarà materialitzant.

50.000 euros per als pressupostos participatius

Per aquesta edició, el consistori borgenc ha dotat els pressupostos participatius amb 50.000 euros del pressupost municipal del 2021-2022, que serviran per fer realitat la proposta guanyadora, que s'escollirà el desembre del 2021 i que es portarà a la pràctica durant l'any 2022. Es tracta d'una decisió que es va prendre davant la dificultat de recollir propostes, fer les votacions i executar tot el projecte en un mateix any. Aquí pots escoltar l'entrevista que vam fer a Ràdio les Borges a l'alcaldessa Núria Palau i a la regidora Maria Fusté.

La xerrada de presentació dels pressupostos participatius.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa