Notícies

  Dijous, 21 d'octubre de 2021

Del 28 al 31 d'octubre, nova edició de la fira de l'oli 'La Primera Premsada' de la Granadella en format híbrid

Durant la fira, es faran públics els resultats d'un estudi sobre polifenols en l'oli d'oliva arbequina i l'apadrinament de l'oli nou serà a càrrec del periodista, Ferran Casas

Del dijous, 28 d'octubre, al diumenge, 31 d'octubre, la Granadella celebrarà la setena edició de la fira de l'oli 'La Primera premsada. Entre oliveres', com a inici de les fires i festes dedicades a l'oli nou a Catalunya.

En aquesta edició, l'organització ha adaptat l'esdeveniment per a complir amb les restriccions de la covid-19, ja que la passada edició va ser íntegrament en format en línia. D'aquesta manera, enguany serà en format híbrid: les jornades tècniques es faran en línia i les activitats presencials es realitzaran a l'aire lliure "entre oliveres" i més reduïdes. Aquest any, com en l'edició passada, tampoc es faran algunes activitats clàssiques com el concurs de gravat ràpid i 'Happening' artístic.

Jornades tècniques virtuals sobre polifenols i màrqueting digital

La fira de l'oli començarà el dijous, 28 d'octubre, a les 19 hores, amb la jornada tècnica 'Presentació dels resultats del projecte: Increment de polifenols en oli d'oliva verge extra produït a les terres de Lleida', presentada i moderada per Josep Mª Barrufet, enginyer agrònom. La jornada comptarà amb les ponències: 'Els polifenols i l'al·legació de salut de l'EFSA' i 'Oli del raig i oli filtrat: influència del filtrat en el contingut de polifenols dels olis', de la professora i investigadora de la UdL, M Paz Romero, i 'Influència del maneig i de la maduració de les olives en els polifenols de l'oli', a càrrec d'Antònia Ninot, investigadora de l'IRTA.

La segona jornada tècnica es realitzarà el divendres, 29 d'octubre, a les 12 hores, amb el títol 'Oleomàrqueting digital' i anirà a càrrec de Gemma Capell, directora de l'agència de gastromarketing Red Peppers. Tractarà de com treballar professionalment la presència digital d'un negoci del sector de l'oli i els aspectes que són importants a l'hora d'abordar un projecte en línia. 

Apadrinament de l'oli nou

Diumenge al matí, en una finca entre oliveres de la Granadella, es realitzaran els actes de la fira entre els quals hi ha l'apadrinament de l'oli nou, que anirà a càrrec del subdirector de Nació Digital, Ferran Casas. 

L'edició d'enguany de la fira serà en format híbrid (foto: Museu i Centre de Cultura de l'Oli de la Granadella).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa