Notícies

  Dimarts, 26 d'octubre de 2021

En marxa la segona edició del projecte 'L'hora de conte de la biblioteca, ara a l'escola i a casa' a les Borges per fomentar la lectura entre els infants

La iniciativa, que es farà en sis sessions durant el curs escolars, es durà a terme a les dues escoles de les Borges i la biblioteca cedirà 1.450 llibres a les aules

Per segon any consecutiu, les Borges Blanques acull el projecte 'L'hora del conte, ara a l'escola i a casa', una iniciativa que va engegar l'any passat la Biblioteca Pública Marquès d'Olivart del municipi amb l'objectiu d'apropar la lectura a tots els infants del territori i, al mateix temps, aproximar les històries, els contes i els llibres a les aules i a les cases, tal com vam explicar des d'aquesta emissora. Enguany, la iniciativa, que va començar la setmana passada i s'allargarà durant tot el curs escolar, s'ha dut a terme de manera conjunta entre la biblioteca i el Pla Educatiu d'Entorn del consistori borgenc.

El dimarts de la setmana passada, 20 d'octubre, es van dur a terme les primeres sessions del projecte als col·legis a càrrec de la companyia 'No Patiskos'. En concret, els i les alumnes d'educació infantil, de primer i segon de primària dels col·legis Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat, van poder gaudir de la lectura des d'una perspectiva lúdica. En total, uns 270 infants dels diferents col·legis van participar en aquesta iniciativa.

Igualment, i per tal de donar continuïtat al projecte, la Biblioteca Pública Marquès d'Olivart ha proporcionat un total de 1.450 llibres en caixes i motxilles lectores dins de les aules, amb les quals els i les alumnes podran gaudir dins i fora de l'escola fins al pròxim 19 de novembre.

Sis sessions durant tot el curs

La segona sessió del projecte 'L'hora del conte, ara a l'escola i a casa' està prevista per als pròxims dies 24 i 29 de novembre, i les activitats es realitzaran en cadascuna de les escoles del municipi. En total, estan previstes vuit sessions formatives, quatre al col·legi Joan XXIII i quatre al col·legi Mare de Déu de Montserrat.

Alumnes que van participar en la primera sessió de la iniciativa (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa