Notícies

  Divendres, 29 d'octubre de 2021

L'AFANOC presenta una nova edició de la festa 'Posa't la Gorra' que enguany vol commemorar el desè aniversari de la Casa dels Xuklis

Pel que fa a Lleida, la novena edició de la festa 'Posa't la Gorra' se celebrarà, el 20 de febrer de 2022, a la Seu Vella

Ahir dijous, 28 d'octubre, l'AFANOC (Associació de Nens amb Càncer de Catalunya) va presentar la 21a edició del Posa't la Gorra!, la campanya de sensibilització que organitza l'entitat per la qual ha creat una nova gorra, "més exclusiva que mai", dissenyada per l'artista japonesa Mari Ito i que commemora els 10 anys de la Casa dels Xuklis. Aquesta gorra commemorativa, que serà la protagonista de la campanya, és d'una edició molt limitada que s'allunya dels dissenys de grans marques que fins ara havien participat i esdevé "un objecte artístic carregat de somnis i bons desitjos". 

Més de 2.000 acolliments en una dècada

La Casa dels Xuklis va nèixer amb l'objectiu de què "els infants i adolescents amb càncer poguessin tenir un futur". Per aquest motiu, la campanya d'enguany de l'AFANOC vol posar en relleu "tota la tasca que es realitza en aquesta casa que, després d'una dècada, compta amb més de 2.000 acolliments de famílies realitzats".

D'aquests, al voltant d'un 20% són de famílies originàries de les comarques de Lleida. Així doncs, "tenir aquest espai ofereix una mica d'estabilitat i tranquil·litat a les famílies que viuen el fort impacte del diagnòstic de càncer en un dels seus fills i els ajuda en el procés de reorganització de la vida familiar", segons van explicar des de l'associació. Actualment, hi ha tres famílies lleidatanes allotjades en aquest recurs temporal i, des que va començar l'any, han estat 11 les que han passat per algun dels seus 25 apartaments.

Campanya simultània

Per primera vegada, la campanya es farà de manera simultània amb les delegacions de Lleida i Tarragona, que posaran en relleu la tasca que realitzen i la importància de La Casa dels Xuklis per a les famílies del territori, principals usuàries del recurs. Des que va obrir les portes el 2013, la delegació de Lleida ha atès 130 famílies.

La campanya conclourà amb una festa que, en el cas de Lleida, arribarà a la novena edició i se celebrarà, el 20 de febrer de 2022, a la Seu Vella. En aquesta ocasió, la venda de les gorres s'avançarà a les comarques de Ponent respecte a altres anys i ja poden adquirir-se a la delegació de Lleida. Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, a causa de la pandèmia, la festa d'enguany es va celebrar de manera virtual. 

La nova imatge de la gorra dissenyada per la japonesa Mari Ito (foto: AFANOC Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa