Notícies

  Dimecres, 3 de novembre de 2021

Inicien les obres de desmantellament dels peatges de l'AP-2 a Lleida

Un cop acabada la demolició del peatge de Lleida, es procedirà al desmantellament del peatge de Soses i posteriorment s'actuarà al de les Borges Blanques i al de l'Albi

La UTE d'empreses adjudicatàries del contracte de serveis per a la conservació i manteniment de l'AP-2 en el seu recorregut de gairebé 61 quilòmetres a la província de Lleida ha iniciat avui les obres de demolició de les estructures dels peatges a l'autopista que va deixar de ser de pagament el passat 1 de setembre. Ahir, els operaris van procedir a realitzar els treballs previs per poder iniciar avui el desmantellament.

Tant l'AP-2 Saragossa-El Vendrell com l'AP-7 Tarragona-La Jonquera, que sumen conjuntament 375 quilòmetres a Catalunya, van finalitzar els seus contractes de concessió amb data de 31 d'agost. Amb la seva reversió a l'Estat, és el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana l'encarregat de gestionar-les mitjançant l'adjudicació i formalització dels contractes dels serveis de conservació i manteniment, tal com fa a la major part de la xarxa de carreteres a tot el país.

Dins d'aquests contractes, que en el cas de Lleida s'ha adjudicat a la UTE formada per les empreses Arnó, Rubau i Aquaterra, hi ha inclòs el desmantellament de les illes dels peatges, així com l'explotació de les àrees de serveis de Lleida i les Garrigues que continuaran operatives. La durada del contracte de serveis és de dos anys amb possibilitat de tres anys més de pròrroga.

Coincidint amb l'inici d'aquestes obres de desmantellament dels peatges, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, juntament amb el Cap de la Unitat de Carreteres de l'Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, i responsables de la UTE adjudicatària, ha visitat aquest matí l'antiga illa de peatges de l'AP2 situada en l'accés a la ciutat de Lleida.

Un cop acabada la demolició del peatge de Lleida, es procedirà al desmantellament del peatge de Soses i posteriorment s'actuarà al de les Borges Blanques i al de l'Albi. Mentre duren les obres de demolició, la circulació s'habilita pels laterals de l'illa del peatge.

Crespín ha reiterat que l'alliberament del peatge de l'autopista AP-2 el passat 1 de setembre "és, sens dubte, una data important per als lleidatans perquè van deixar de pagar per primera vegada en 40 anys per utilitzar una de les principals vies de comunicació de la província". En aquest sentit, José Crespín ha destacat que l'alliberament dels peatges a Catalunya ha significat un estalvi calculat en 750 milions d'euros, a més a més "d'un gran benefici per als lleidatans perquè els permet circular per una via d'alta capacitat tant cap a Barcelona i Tarragona, com cap a l'Aragó i un canvi important en la mobilitat del conjunt d'usuaris".

Pel que fa a la previsible disminució de trànsit a la carretera N-240, que discorre en paral·lel amb l'autopista AP-2 en el tram lleidatà, el subdelegat ha explicat que les estimacions del MITMA referides al primer mes després de l'alliberament de peatges indiquen un descens del 32% de trànsit respecte al mateix mes de l'any 2019, any de referència per fer la comparativa.

Els treballs de desmantellament del peatge de Lleida (foto: subd. gov. esp.).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa