Notícies

  Dijous, 4 de novembre de 2021

Arranca la 27a Mostra Gastronòmica de les Garrigues durant els caps de setmana i festius del 6 de novembre al 19 de desembre

Sis restaurants de la comarca han preparat plats amb l'oli d'oliva verge extra de les Garrigues com a protagonista i acompanyat d'altres productes de proximitat

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, aquesta setmana comença la 27a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues, amb la participació de sis restaurants de la comarca que elaboraran menús especials els caps de setmana i festius, fins al 19 de desembre.

Aquest matí de dijous, 4 de novembre, s'ha presentat la nova edició del certamen culinari al Molí d'Oli de l'Argilés d'Arbeca amb una representació dels cuiners dels restaurants que hi participen, autoritats i organitzadors, i també s'ha fet un tast d'alguns dels plats que es podran degustar. 

La mostra d'enguany compta amb sis restaurants de la comarca, cinc dels quals ja han aconseguit el distintiu de qualitat 'Restaurant Verge Extra', creat aquest 2021 pel Consell Comarcal de les Garrigues, i que distingeix "aquells establiments de restauració que aposten per l'oli d'oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori". Tal com vam informar des d'aquesta emissora, aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la cadena de valor de l'oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019. 

Com en les edicions anteriors, l'oli d'oliva verge extra de les Garrigues té un paper protagonista en els plats que es poden degustar a la Mostra Gastronòmica, ja que és un dels motors econòmics de la zona i marca el paisatge de la comarca. Així ho ha explicat el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, durant la presentació d'aquest matí:


Jaume Setó | Descarrega'l com a: | MP3

Enguany, sis restaurants de la comarca han preparat els menús per a participar, a partir d'aquest cap de setmana, en una nova edició de la mostra. Xavi Benet, de l'Hostal Benet de les Borges, i Jaume Culleré, del Restaurant La Placeta d'Arbeca han explicat que hi trobarem als plats dels restauradors: 


Restauradors mostra | Descarrega'l com a: | MP3

Les persones que demanin el menú de la mostra en algun dels restaurants podran participar en el sorteig de sis lots de productes de la comarca. A més, també se sortejaran tres lots de productes de la cooperativa Mengem Garrigues.

Els restaurants que participen en aquesta 27a Mostra Gastronòmica de les Garrigues són:

  1. Restaurant Ca la Margarida de l'Albi
  2. Restaurant La Placeta d'Arbeca
  3. Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques
  4. Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques
  5. Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues
  6. Restaurant Mon's de Tarrés

Podeu consultar els menús dels restaurants clicant a l'enllaç

Aquest matí s'ha presentat la mostra al molí de l'Argilés d'Arbeca.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa