Notícies

  Divendres, 5 de novembre de 2021

Les Borges acull la mostra 'Tu tens la clau' per reflexionar sobre les conseqüències del consum de drogues entre els més joves

Es podrà visitar, fins al 30 de novembre, a la Sala Maria de la Biblioteca Marquès d'Olivart. La mostra proposa diversos exercicis vivencials per reduir l'abús de drogues i altres addiccions

La Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges Blanques ha inaugurat la mostra itinerant 'Tu tens la clau', una proposta que "reflexiona al voltant del consum de drogues i les seves nocives conseqüències i que busca erradicar aquesta tendència a les Borges Blanques, especialment entre la població jove". Ahir dijous, l'exposició va rebre la primera visita a càrrec de l'alumnat de l'INS Josep Vallverdú de la capital garriguenca.

'Tu tens la clau', que romandrà a la Sala Maria Lois de la Biblioteca fins al pròxim 30 de novembre, proposa un seguit d'exercicis vivencials per reflexionar sobre la importància de conèixer-nos i enfortir-nos per a reduir l'abús de drogues i altres addiccions. La mostra està formada per diverses portes, a través de les quals les persones visitants poden fer una anàlisi dels seus valors i de les maneres d'afrontar algunes situacions hipotètiques.

Durant els pròxims dies, l'exposició rebrà la visita de l'alumnat de tercer i quart d'ESO de l'INS Josep Vallverdú i del Col·legi Mare de Déu de Montserrat, conjuntament amb alumnes de la UEC, Cicles Formatius, PFI i alumnes de l'Escola Agrària.

La inauguració d'una exposició que consciència dels perills de les drogues

L'acte inaugural, que també s'ha celebrat aquesta setmana, ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de les Borges, Núria Palau, de la regidora de Cultura, Ariadna Salla i de la regidora de Joventut, Maricel Viladoms. També hi ha participat personal tècnic de l'associació Projecte Home, que ha explicat la mostra, i de representants de l'INS Josep Vallverdú i del Col·legi Mare de Déu de Montserrat.

En la seva intervenció, l'alcaldessa de les Borges ha posat en valor la tasca de "conscienciació" que promou l'entitat Projecte Home, en aquesta ocasió de la mà de Biblioteques de Catalunya, i ha explicat que el consistori també comparteix aquests "valors indispensables per construir una societat igualitària, democràtica, amb garanties i oportunitats de futur per a tothom" que transmet l'exposició.

L'exposició 'Tu tens la clau'

'Tu tens la clau' convida el públic a fer una reflexió per obrir cinc portes del desenvolupament personal: les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació. És iniciativa de Projecte Home, una entitat que treballa per al tractament, prevenció i sensibilització de les addiccions; juntament amb Biblioteques de Catalunya, del Departament de Cultura.

 

La inauguració de l'exposició amb l'alcaldessa, Núria Palau i les regidores, Ariadna Salla i Maricel Viladoms (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa