Notícies

  Divendres, 16 de maig de 2014

Es constitueix a la comarca la Comissió del Tricentenari, integrada per diverses entitats i institucions

De moment, tenen dues activitats previstes: un concurs de murals i la Festa del Tricentenari a les Garrigues

Amb la participació de diverses entitats i institucions, s'ha constituït la Comissió del Tricentenari de les Garrigues per tal d'organitzar, impulsar i coordinar actes que es duguin a terme a la comarca per commemorar aquesta efemèrdie. Està formada pel Consell Comarcal de les Garrigues, l'Ajuntament de l'Albi, la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues, el Centre d'Estudis de les Garrigues, l'Associació de Dones l'Alosa de l'Albi, l'Assemblea Nacional Catalana-les Garrigues, Òmnium Cultural-les Garrigues, SomGarrigues i està oberta a tothom que s'hi vulgui afegir.

Aquesta comissió comarcal es vol sumar als quatre objectius estratègics de la commemoració del Tricentenari de l'onze de setembre del 1714: divulgar el coneixement sobre els fets i les conseqüències de la Guerra de Successió, difondre els motors econòmics i socials que mouen la Catalunya actual i esdevenen la base de la seva projecció futura, enfortir els valors que ens defineixen com a poble i que són inherents a la societat catalana, una manera de ser i de fer que forma part de la nostra essència i generar espais de diàleg i reflexió a partir d'una mirada prospectiva cap als models de societat i país.

Primeres activitats previstes

A la pàgina web del Consell Comarcal de les Garrigues hi ha un apartat específic d'activitats en relació al Tricentenari. Les activitats que, de moment, han programat des de la Comissió del Tricentenari són el concurs "Suma't al Tricentenari, i fes un mural al teu poble" i que consisteix en fer una pintada als diferents pobles, com a acte d'adhesió a la commemoració del Tricentenari (pots consultar aquí les bases del concurs). D'altra banda, també està prevista la Festa del Tricentenari de les Garrigues, que tindrà lloc el 5 de juliol del 2014, a l'Albi.

La comissió s'encarregarà de fer activitats per commemorar el tricentenari.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa