Notícies

  Dilluns, 8 de novembre de 2021

Talma de Juneda es fa càrrec de la gestió del bar del Casal Cívic de les Borges

Amb aquesta adquisició, comença un altre projecte d'inserció laboral i comunitària de Talma. De moment, s'oferirà un servei de bar i cafeteria amb begudes i snacks a preus populars

L'associació Talma de Juneda ha iniciat la gestió del bar del Casal Cívic de les Borges Blanques després de l'adjudicació, l'any passat, i d'haver passat el període de restriccions al sector de la restauració a causa de la pandèmia. D'aquesta manera, segons expliquen des de l'associació, "comença un altre projecte d'inserció laboral i comunitària a Talma amb l'objectiu que esdevingui un espai comunitari, obert a tothom, més enllà de les persones usuàries dels serveis del mateix Casal Cívic". De moment, la gestió es limitarà a oferir un servei de bar i cafeteria bàsic amb begudes i snacks a preus populars. Amb el temps, Talma vol incorporar nous serveis com ara "menús diaris o per endur, així com altres serveis que millorin l'oferta i ajudin a dinamitzar l'espai per a altres públics d'interès". 

D'altra banda, en aquest primer període, també es formaran les persones encarregades i es determinaran les línies a seguir en els propers mesos. Segons Rosa Ticó, gerent de Talma, "la voluntat d'aquest nou projecte és que sigui un lloc obert a les persones, un espai intergeneracional, polivalent i acollidor. Un lloc per estar-hi tranquil·lament, prendre una beguda o un cafè i conversar amb amics o companys de feina". Cal recordar que, actualment, els usuaris d'aquest espai són el col·lectiu de la gent gran, principals beneficiaris del Casal. L'horari actual és, de dilluns a divendres, de 15.30 a 19.30 hores, amb la intenció d'ampliar-lo quan es reprengui les activitats del Casal Cívic.

El Casal Cívic de les Borges Blanques

És un equipament del Departament de Drets Socials de la Generalitat. La gestió del bar per part de Talma incorpora "una mirada comunitària i inclusiva al servei de cafeteria". D'aquesta manera, s'inicia una nova línia dins els projectes d'economia social que gestiona l'entitat amb l'objectiu de promoure la inserció laboral i comunitària de persones. 

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, Talma ja té una petita experiència en el món de la restauració, ja que va incorporar una zona de cafeteria a l'actual floristeria de Juneda, Lo Pati, el passat mes de maig amb l'objectiu de millorar l'experiència, adaptar-se a noves formes de consum i conservar el petit comerç local.

El bar del Casal Cívic de les Borges anirà a càrrec de Talma (foto: Talma).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa