Notícies

  Dimarts, 9 de novembre de 2021

Unió de Pagesos posa en marxa una campanya de sensibilització a les escoles contra el malbaratament alimentari

La campanya 'Pla Net', que ja ha començat a les escoles de la Granadella, Bellaguarda i Bovera, està dissenyada amb activitats per explicar com afecta el malbaratament alimentari a la societat i a la salut

Fa uns dies, Unió de Pagesos va posar en marxa la campanya 'Plat Net' amb l'objectiu de "sensibilitzar els alumnes de primària contra el malbaratament alimentari" a diverses escoles de la comarca, tot i que té previst portar-la a tot el territori. La campanya, que està dissenyada amb activitats per explicar com afecta aquest fet a la societat i a la salut, vol "transmetre valors del consum de proximitat i de productes de temporada i de responsabilitat social". Els tallers, que les escoles podran sol·licitar de manera gratuïta, ja s'han iniciat a les escoles de la Granadella, Bellaguarda i Bovera i, seguidament, es duran a terme a altres escoles de Catalunya. 

La campanya inclou un primer taller anomenat 'Valorem els aliments', que té per objectiu acostar els nens al sector agrari i al sistema de producció d'aliments, així com visualitzar els costos econòmics, mediambientals i de treball professional que suposen, difondre la nutrició saludable i sostenible i promoure el consum de productes agraris de temporada i de proximitat.
 
El segon taller, amb el nom de la campanya, 'Plat Net', dona a conèixer als alumnes el concepte de malbaratament amb dades de Catalunya i del món, a més dels objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, i ofereix eines pràctiques per portar a terme cada dia amb l'objectiu de reduir el malbaratament d'aliments de manera individual i en l'àmbit familiar.
 
Per tal de difondre la campanya, Unió de Pagesos lliura als alumnes de les escoles participants estovalles individuals amb il·lustracions i missatges a favor de la conscienciació contra el malbaratament. Les estovalles són reutilitzables perquè les puguin fer servir en els àpats a casa i també per implicar les famílies en la campanya.
 

 

La campanya a començat a tres escoles de la comarca (foto: Unió de Pagesos).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa