Notícies

  Divendres, 12 de novembre de 2021

Les Borges es prepara per commemorar el 25N, el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

El consistori borgenc va organitzar un taller, amb la participació de veïns del municipi, per "posar sobre la taula diferents idees i escollir els lemes de la campanya que millor representen la lluita feminista i els reclams de les dones"

El pròxim 25 de novembre, coincidint amb el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, l'Ajuntament de les Borges Blanques prepara una campanya "per donar visibilitat a les violències masclistes que es produeixen al territori i contribuir a la seva total erradicació". La campanya també compta amb la participació de veïnes i veïns de les Borges.

Fa uns dies, el consistori borgenc va organitzar un taller, impartit per la consultora social 'Genera Feminismes', que va comptar amb unes 25 persones participants a la sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d'Olivart. La trobada va servir per "posar sobre la taula diferents idees i escollir aquells lemes que millor representen la lluita feminista i aquells reclams més usuals entre les dones del territori".

Una vegada triats els lemes que fonamentaran la campanya, es faran unes fotografies i es duran a terme uns plafons que incorporaran aquests lemes. Un cop elaborats, es repartiran pel municipi amb l'objectiu de "donar visibilitat a cadascuna de les denúncies i els reclams per eliminar la violència contra les dones i el masclisme".

Una campanya encarnada pel veïnat borgenc

La regidora de Feminisme de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Ariadna Salla, ha destacat la importància de fer una campanya de proximitat, en què les veïnes i els veïns de les Borges tinguin veu i puguin escollir aquells reclams que millor les representen. "Si el veïnat se sent seva la campanya, n'interioritzarà més el contingut, i això és cabdal perquè la iniciativa sigui efectiva i, entre totes i tots, puguem eliminar la violència contra les dones i qualsevol mena de violència del nostre territori", ha dit Salla.

La campanya és una iniciativa de l'Ajuntament de les Borges Blanques, en col·laboració de l'Oficina Jove de les Garrigues i del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de les Garrigues.

El taller sobre violències masclistes, a la Sala Maria Lois (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa