Notícies

  Dimecres, 17 de novembre de 2021

Una cinquantena d'alumnes dels col·legis borgencs coneixen el procés tradicional de la collita d'olives arbequines

Aquesta setmana, s'està duent a terme un taller, a càrrec d'estudiants de l'Escola Agrària de les Borges, on els infants aprenen a utilitzar les borrasses, a pentinar les olives i a utilitzar les eines de collita

Ahir dimarts, una cinquantena d'alumnes dels col·legis Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat de les Borges van visitar la finca de pràctiques de l'Escola Agrària de les Borges, on van dur a terme un taller per conèixer el procés tradicional de collita de les olives.

L'activitat, organitzada pel Pla Educatiu Entorn de l'Ajuntament borgenc i que s'allargarà fins avui, rebrà l'alumnat de tercer i quart de primària d'ambdós centres. Es tracta d'una proposta que servirà perquè els nens i nenes "puguin conèixer el producte que és segell d'identitat del territori, l'or verd de les Garrigues, i la manera com s'elabora".

La proposta va començar ahir amb una excursió des dels centres educatius fins a l'Escola Agrària, on els nens i nenes van rebre una explicació, per part del professorat i, a continuació, van fer un taller amb els estudiants. D'aquesta manera, els més menuts van poder conèixer les borrasses i la seva utilitat, van pentinar les olives i també van poder estar amb contacte amb les noves eines mecàniques que cada vegada faciliten més la tasca als pagesos i pageses.

La regidora d'Educació de les Borges, Maria Fusté, s'ha mostrat satisfeta que es pugui reprendre aquesta activitat, després de l'aturada de l'any passat per la pandèmia, ja que, segons ha explicat, "és una manera que els nens i nenes del nostre territori segueixin en contacte amb aquest procés tradicional que dona com a fruit un producte que dona renom al nostre municipi i al nostre territori", ha dit Fusté.

Visita a Cal Gineret, que s'estrena a la Xarxa del Memorial Democràtic

Ahir a la tarda, i també durant l'inici del segon trimestre, l'alumnat també va realitzar una visita guiada per Cal Gineret per veure l'antic molí d'oli i refugi antiaeri durant la Guerra Civil, un espai actualment museïtzat. Amb això, els alumnes van veure els antics cups d'oli i conèixer l'espai, recentment inclòs a la Xarxa d'Espais del Memorial Democràtic, juntament amb la Ruta de les Bombes.

L'alumnat collint olives ahir a la tarda (foto: Aj. Borges Blanques).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa