Notícies

  Dilluns, 22 de novembre de 2021

Les Borges acull la 'Gaiestelada' per commemorar el 25N, el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Es farà l'exposició 'Un somriure pels colors del nou país' per reivindicar "la construcció d'una Catalunya amb persones lliures i sense terrorisme patriarcal" i la ponència 'L'orgull de ser positius com som', pel Dia Mundial de la Sida

Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, des de principis de mes, les Borges es prepara per commemorar el 25 de novembre, el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Per fer-ho, ha preparat diversos actes i activitats, on s'inclou l'exposició 'Un somriure pels colors del nou país' i una xerrada. 

L'exposició, que es podrà visitar del 25 de novembre al 10 de desembre a la Sala Maria Lois de la biblioteca Marquès d'Olivart, pretén reivindicar "la construcció d'una Catalunya amb persones lliures i sense terrorisme patriarcal". Durant la inauguració de l'exposició, que es farà el 25 de novembre, l'alumnat i els visitants podran participar en el taller 'Dona'ns una mà... per la llibertat de totdon' que vol "reivindicar les agressions a les dones". El taller consisteix a resseguir el contorn de la mà per escriure-hi un missatge per erradicar el masclisme.  

Dia Mundial de la Sida

D'altra banda, el dijous, 2 de desembre, per commemorar el Dia Mundial de la Sida, es farà la ponència 'L'orgull de ser positius com som', a les 18 hores, amb l'objectiu d'intentar "acabar amb la serofòbia i proposar que tothom expliqui les possibles agressions que hagi patit". 

L'exposició, que també es farà a la biblioteca borgenca, comptarà amb els colors de l'arc de Sant Martí que ompliran les parets de la sala amb 90 cartells, que contenen 649 fotografies, amb més de mil persones que, des del 2013, es fan la fotografia amb la primera gaiestelada. Des del 2020, aquesta acció compta amb la participació de 69 entitats, associacions i empreses que, amb els seus logotips, mostren la complicitat amb aquesta acció d'art contemporani fotogràfica.

Alpe, l'artista impulsor d'aquesta Gaiestelada, ha viatjat arreu de la geografia catalana amb aquesta exposició per reivindicar un "nou país nascut a partir de somriures, amb molts colors i sense el gris de temps passats". Així mateix, el creador de la mostra apel·la a la "defensa dels drets de les dones i l'ús de paraules menys masculinitzades".

La mostra 'Gaiestelada' es podrà visitar a la biblioteca borgenca (foto: Alpe).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa