Notícies

  Dimarts, 23 de novembre de 2021

El periòdic SomGarrigues, premiat a la Nit de les Revistes i la Premsa en Català pel millor reportatge en categoria de Premsa

El reportatge guardonat és del periodista Miquel Andreu i tracta sobre les empreses promotores que hi ha darrere dels macroprojectes d'energies renovables que proliferen a la comarca

El periòdic comarcal SomGarrigues ha rebut un altre guardó que reconeix la seva tasca. En concret, la 21a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, organitzada per l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), juntament amb l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i, aquest any, també amb l'Associació Catalana d'Editors de Diaris (ACED), ha premiat un reportatge de SomGarrigues com a millor reportatge en la categoria de Premsa; concretament, el treball guardonat és un del periodista borgenc Miquel Andreu sobre les empreses promotores que hi ha darrere dels macroprojectes d'energies renovables que proliferen a la comarca i que va ser publicat al mes d'abril, al número 553 del periòdic. 

El jurat del certamen ha destacat del reportatge premiat "la valentia de fer un treball des de la proximitat que descobreix les cares del negoci de les renovables al territori". La distinció als millors reportatges és una de les novetats de l'edició d'enguany de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català. El lliurament dels premis a les diferents categories es farà el dimarts, 30 de novembre, en una gala que tindrà lloc a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona.

El periòdic SomGarrigues

El diari, que va començar a editar-se l'any 2000 per una desena de socis, part dels quals provinents de l'Ateneu Popular Garriguenc, ha complert així una fita remarcable en el sector periodístic en una comarca com les Garrigues: consolidar-se com la publicació de referència en el seu àmbit i mantenir-se durant gairebé vint anys.

El SomGarrigues és un periòdic que ha sortit puntualment cada quinzena des que es va fundar, amb una majoria de continguts propis, i representa un cas particular a les terres de Ponent. Tant és així que és un cas únic en comarques similars a les Garrigues com podrien ser el Pla d'Urgell, la Ribera d'Ebre, la Noguera, l'Urgell o la Segarra, per exemple.

A més d'aconseguir informar els veïns i veïnes de les Garrigues (i de nou pobles del Segrià sud, les Garrigues històriques, i de Torregrossa) al llarg d'aquest mig miler de números, SomGarrigues disposa d'una edició digital (que es va renovar completament l'any 2017) i també s'ha embarcat des del setembre de 2017 a treure, en periodicitat mensual, una revista dedicada exclusivament als esports en l'àmbit comarcal, SomEsports, i, des del 2019, una altra dedicada als més petits, SomCanalla.

Els premis

La publicació ha rebut diversos reconeixements a la seva tasca com el de Millor Publicació de Premsa Comarcal l'any 2014 i a Millor Publicació Digital el 2017. La Generalitat li va atorgar el Premi Nacional de Comunicació el 2020. També ha rebut el Premi Periodístic Garbinada, dos premis de la Federació Catalana de Tennis de Taula (2007 i 2011), un premi Ateneus (2008), dos premis Tasis-Torrent (2008 i 2011) o el premi Pica d'Estats per un dels seus reportatges, l'any 2013, entre altres.

Miquel Andreu, l'autor del reportatge, a la redacció del periòdic (foto: SG).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa