Notícies

  Dimecres, 24 de novembre de 2021

El Consell Comarcal de les Garrigues crea la campanya 'Ahir i avui: La violència mirem-la de cara' per commemorar el 25N

La campanya, que anirà acompanya d'una exposició a diferents pobles de la comarca, té l'objectiu de "sensibilitzar contra la violència envers les dones i donar visibilitat a l'apoderament i la força de les dones garriguenques"

Demà dijous, 25 de novembre, el Consell Comarcal de les Garrigues ha preparat diversos actes per commemorar el Dia Internacional de la violència envers les dones. El primer serà, a les 12 hores, amb la lectura del manifest institucional davant la seu de l'ens.

A més, es donarà a conèixer la campanya de sensibilització comarcal 'Ahir i avui: La violència mirem-la de cara', creada a partir de les dones de la comarca i impulsada des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de les Garrigues, amb el suport de l'Institut Català de les Dones, la Secretaria d'Estat d'Igualtat i la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues.

Aquesta campanya va acompanyada d'una exposició que es podrà veure en diferents localitats garriguenques i que es complementa amb material de difusió, cartells, blocs de notes i bolígrafs que es distribuiran entre la població amb l'objectiu de "sensibilitzar contra la violència envers les dones i donar visibilitat a l'apoderament i la força de les dones garriguenques". Per atansar la campanya a la població més jove, tècniques del Consell visiten aquests dies els centres d'educació secundària de les Garrigues per fer una dinàmica de grup a l'hora del pati. 

I en paral·lel, aquests dies també s'està duent a terme el projecte 'Posa't les ulleres', amb la finalitat que l'alumnat de sisè de primària "conegui l'origen de les desigualtats i com aquestes es mantenen en la societat actual". D'aquesta manera, amb aquesta acció es "pretén transformar la mirada de la població jove perquè es converteixi en una mirada amb perspectiva de gènere". Aquesta tasca, que s'ha realitzat de manera transversal, ha permès observar que "la intervenció de sensibilització és necessària en etapes més primerenques de les que s'havia intervingut fins al moment i és per aquest motiu que s'ha dissenyat el projecte per a l'alumnat de cicle superior de primària".

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, en aquesta línia, el passat 18 de novembre l'Àrea d'Igualtat del Consell Comarcal va organitzar el taller formatiu en línia '#NosEnredamos', a càrrec de Psico Woman, adreçat a la població jove a partir de 14 anys, per sensibilitzar i informar sobre els riscos i les vivències comunes relacionades amb la generació Z i les relacions afectives i sexuals, l'ús de xarxes socials, la motivació pel suport social i l'apoderament de la joventut.

Un dels cartells que s'ha creat per la campanya (foto: Consell Comarcal de les Garrigues).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa