Notícies

  Dimecres, 24 de novembre de 2021

Les Garrigues, a punt per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Les Borges, Arbeca, Juncosa, la Granadella i l'Albi són alguns dels pobles de la comarca que s'han sumat a la commemoració amb activitats com la lectura del manifest, espectacles i cinema familiars i un taller de creixement personal, entre altres

Tal com hem explicat des d'aquesta emissora, l'Ajuntament de les Borges, el Consell Comarcal de les Garrigues i el grup feminista Maria Rius han organitzat diverses activitats i actes per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones que se celebrarà demà dijous, 25 de novembre. A banda d'això, altres pobles de la comarca com Arbeca, Castelldans, Juncosa, l'Albi i la Granadella s'han volgut sumar a la commemoració i també han preparat activitats per l'efemèride. 

Arbeca

Demà dijous, 25 de novembre, es farà la lectura del manifest del Dia Internacional de la violència envers les dones davant de l'Ajuntament del municipi, a partir de les 18 hores. 

Juncosa

El dissabte, 27 de novembre, a les 18.30 hores, a la sala de Ball de Juncosa es farà la lectura del manifest i, seguidament, es farà un espectacle sobre els drets de les dones en clau d'humor. Durant la trobada, que està organitzada per l'Associació de dones l'Amistat, també hi haurà venda de flors del càncer. 

L'Albi

El dissabte, 27 de novembre, s'han preparat diverses activitats que començaran, a partir de les 18 hores, al local de la gent gran. La primera serà la projecció de la pel·lícula 'En tierra de hombres' i, seguidament, es farà la lectura del manifest. Finalment, hi haurà berenar amb coca i xocolata per a tots els assistents. 

La Granadella 

La Granadella és un altre dels municipis de la comarca que han preparat una setmana plena d'activitats per commemorar el 25N. Les activitats començaran demà, a les 19 hores, a la Biblioteca Emili Pujol amb la inauguració de l'espai lila i un taller de creixement personal. L'endemà divendres, 26 de novembre, a les 10 hores, es farà la caminada 'Passes contra la violència de gènere' i també hi haurà un esmorzar, una plantada de flors de color lila i es penjarà la bandera a l'ens municipal. 

Dissabte continuaran els actes amb l'espectacle familiar 'Blauró' de Boia Teatre, a les 17 hores, al Centre Cívic 1 d'octubre. Més tard, a les 20 hores, al mateix lloc, es farà la xerrada 'Hi ha violència masclista a l'adolescència?' a càrrec de l'Associació de dones el Roure. Finalment, diumenge, a les 18 hores, al mateix lloc que dissabte, es farà l'obra de teatre 'Ludere' de la Companyia Inhabitants. Totes les activitats que es faran són gratuïtes i no cal fer inscripció prèvia. 

Castelldans

El dissabte, 27 de novembre, a les 18 hores, es farà un acte a favor de la commemoració amb l'actuació de l'humorista, Maite Carreras. Durant la tarda també hi haurà un punt de recollida de donatius per La Marató amb el sorteig de tres lots de productes de proximitat. En acabar, s'oferirà un petit refrigeri. 

 

 

 

 

 

 

La lectura del manifest que es va fer l'any passat davant de l'ens municipal d'Arbeca (foto: Aj. Arbeca).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa