Notícies

  Dijous, 25 de novembre de 2021

Aquest dissabte, l'Espai Macià de les Borges acull una visita guiada a l'exposició 'La vaga de la Canadenca'

Serà a càrrec de la comissària de l'exposició, Dolors Domingo, que explicarà la commemoració del centenari de la mobilització obrera que va aconseguir la jornada laboral de vuit hores

Aquest dissabte, 27 de novembre, a les 18 hores, la comissària de l'exposició 'La Vaga de la Canadenca 1919/2019', Dolors Domingo, oferirà una visita guiada gratuïta a l'Espai Macià de les Borges.

Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, l'exposició que es pot visitar fins al 28 de novembre, commemora el centenari de la mobilització obrera que va aconseguir la jornada laboral de vuit hores. D'aquesta manera, la mostra explora la història de la vaga de la Canadenca de 1919, el seu context històric marcat per la Mancomunitat i el sindicalisme, l'esclat de la vaga a Barcelona, els acords i el míting de Salvador Seguí a la plaça de las Arenas, i la vaga general posterior.

A més de l'explicació, els visitants també poden veure un breu documental sobre la vaga de Camarasa de 1918 i una recreació del míting del Noi del Sucre.

L'exposició es podrà visitar fins al 28 de novembre (foto: Espai Macià).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa