Notícies

  Dimarts, 20 de maig de 2014

Nou servei d'Agricultura per aprofitar les dejeccions ramaderes com a fertilitzants

L'objectiu és aprofitar els recursos i reduir costos, treballant per a una millor gestió de les dejeccions amb destí final al sòl agrícola

Aquest dimarts s'ha constituït a Barcelona el Consell Directiu de l'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes.

Amb aquesta constitució es consolida un nou mecanisme de transferència tecnològica, divulgació, coordinació i foment del treball en xarxa que el Departament d'Agricultura ja fa temps que fomenta.

Aquesta Oficina forma part d'un dels objectius prioritaris que es va marcar el Govern amb el nou Pla estratègic de gestió de la fertilització i les dejeccions ramaderes de Catalunya i permet als agricultors i ramaderes disposar de la informació necessària per tal d'aprofitar les dejeccions ramaderes com a fertilitzants per als cultius i facilitar el canvi de model de gestió actual.

L'objectiu és aprofitar els recursos i reduir costos, treballant per a una millor gestió de les dejeccions amb destí final al sòl agrícola.

Tanmateix aquesta Oficina treballa en la programació i promoció d'actuacions d'innovació rural, formació, transferència tecnològica i assessorament, així com en la coordinació i el treball en xarxa amb altres organismes i agents relacionats amb el món agrari. Així, l'usuari també pot accedir fàcilment a una agenda de jornades i esdeveniments relacionats, a les darreres novetats i arxius històrics de documentació tècnica i a enllaços institucionals i tècnics de referència.

Tal i com ha destacat el Director general, Miquel Molins, "des del Govern, amb l'Oficina hem volgut posar a disposició dels agricultors i ramaders una eina propera, entenedora i innovadora que ens permeti a sector i administració interactuar per a la millora de la gestió de les dejeccions ramaderes amb destí final als sòls agrícoles, premissa bàsica per a donar resposta a una activitat agrària cada vegada més respectuosa amb el medi ambient, tal i com ens reclama la societat".

Totes les eines proveïdes per l'Oficina es poden trobar en aquesta pàgina web.

El consell directiu de l'Oficina de fertilització agrària durant la reunió (foto: DAAM)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa