Notícies

  Dijous, 22 de maig de 2014

El periòdic quinzenal 'SomGarrigues' rep el premi a la millor publicació de premsa comarcal

L'entrega del guardó es va fer el dimecres, 21 de maig, a la I Nit de les Revistes i la Premsa en català

El passat dimecres, 21 de maig, a les 20 hores, es va celebrar al Convent dels Àngels de Barcelona, la primera edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en català, un acte impulsat per tres associacions de premsa en català: APPEC, editors de revistes i digitals; ACPC, premsa comarcal, i AMIC, premsa gratuïta i mitjans digitals. En aquest acte es van entregar els guardons anuals als millors editors i publicacions.

El periòdic quinzenal garriguenc SomGarrigues va rebre el premi a la millor publicació de premsa comarcal "per haver-se convertit en un mitjà indispensable en la vida econòmica i social de les Garrigues, promogut des de la societat civil a través de la tasca dinamitzadora de l'Associació Cultural Garriguenca de Comunicació", segons els organitzadors. Per la seva part, Francesc Florensa, coordinador de la publicació, manifesta que "aquest és un reconeixement del propi sector de la premsa en català i ens fa molt contents. Ens ha de servir per continuar treballant amb les mateixes ganes que fins ara, crec que fem un molt bon mitjà de comunicació, però encara ens queda molt per millorar".

Els altres guardons atorgats han estat per: Vallesos (millor revista), Butxaca (millor publicació de premsa gratuïta), Auriga (millor publicació digital), Cavall Fort (millor empresa editora), Viaempresa.cat (millor nova publicació), 'Els negats de l'estany de 1913', de la Revista de Banyoles (millor reportatge). A més, el premi especial de la nit ha estat per Mònica Terribas i Jordi Basté.

Les publicacions i editores guanyadors han estat escollits per un ampli jurat format per quinze persones relacionades amb el sector editorial, universitari i periodístic.

La Federació d'Associacions d'Editors

La Nit de les Revistes i la Premsa en català va ser presidida per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i pel secretari de Comunicació, Josep Martí. En aquest certamen, a més d'atorgar els premis a les millors publicacions i editors, es va anunciar la creació de la futura Federació d'Associacions d'Editors, la signatura fundacional de la qual tindrà lloc al juny en un acte públic al Palau de la Generalitat.

L'objectiu bàsic de la nova entitat serà contribuir amb la feina conjunta a donar resposta als reptes de futur immediat dels editors, actuar com a patronal del sector i defensar i donar visibilitat a la realitat d'aquest col·lectiu i el seu paper com a estructura fonamental de dinamització, difusió i normalització de la llengua i la cultura catalanes.

Membres de l'equip de SomGarrigues recollint el guardó (foto: SomGarrigues).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa