Notícies

  Dimecres, 5 de gener de 2022

Les Borges ja ho té tot a punt per rebre els Reis d'Orient amb una cavalcada amb mesures Covid i carrosses renovades

Aquest matí s’ha celebrat una gimcana infantil a càrrec de l'Esplai Apassomi

Les Borges Blanques ja ho té tot a punt per rebre Melcior, Gaspar i Baltasar aquest dimecres al vespre amb una Cavalcada amb carrosses renovades que recorrerà els principals carrers del municipi i que finalitzarà al Centre Cívic on, des del balcó, els Reis oferiran el seu discurs i l'alcaldessa, Núria Palau, els lliurarà la clau que obre totes les cases dels nens i nenes de les Borges. Per poder gaudir de la rua amb seguretat, el consistori borgenc demana als veïns que hi participin des dels balcons o des de punts estàtics del seu recorregut, que no segueixin la comitiva, mantinguin la distància i facin ús de la mascareta.

Els actes a la capital de les Garrigues han donat el seu tret de sortida aquest dimecres al matí amb la gimcana dels Reis, una proposta infantil a càrrec de l'esplai Apassomi en què els i les joves participants han hagut d'ajudar la Iaia Nadal a recuperar els torrons que havia preparat per als camells reials i que li han estat sostrets.

L'activitat, que s'ha celebrat a la plaça de la Independència i ha comptat amb la participació d'infants de 6 a 12 anys, s'ha dut a terme a l'aire lliure, en grups bombolla i amb totes les mesures necessàries per evitar contagis. Durant l'acte, a més a més, l'Ajuntament de les Borges i Apassomi han organitzat un esmorzar amb l'objectiu de recaptar diners per La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Els Reis d'Orient visiten aquesta tarda la capital de les Garrigues

La Cavalcada dels Reis, organitzada per la Comissió de Reis, està prevista per aquest dimecres a partir de les 18 hores. Transcorrerà pels carrers de la Font, Marquès d'Olivart, Raval del Carme, Onze de Setembre, Roger de Llúria, Comerç, l'avinguda de la Sardana, el passeig del Terrall i, finalment, els carrers Raval de Lleida i la Bassa i la plaça de l'1 d'Octubre, i el recorregut es pot descarregar al mòbil escanejant els codis QR que s'han repartit pel municipi. Com a novetat, els Reixos estrenen enguany unes carrosses completament renovades, gràcies a la tasca duta a terme per la brigada municipal.

La Cavalcada finalitzarà al Centre Cívic on, des del balcó, els Reis oferiran el seu discurs a totes les nenes i els nens de les Borges i, per la seva banda,  l'alcaldessa, Núria Palau, lliurarà a Melcior, Gaspar i Baltasar la clau que obre les portes de totes les cases de la vila. També està previst que participin en la desfilada els Motards Fot-li Gasto, en una proposta que es completarà amb el grup d'animació Els Cameleds.

La regidora de Cultura i Salut del consistori borgenc, Ariadna Salla, ha demanat "responsabilitat" per aquesta celebració que tanca les festes de Nadal i en aquest sentit, ha detallat que, a banda de l'obligació de dur mascareta durant tota la rua, es demana evitar les aglomeracions i el contacte entre persones que formin part de diferents bombolles de convivència. Per això, l'Ajuntament demana que es participi en la Cavalcada des dels balcons o des de punts estàtics del seu recorregut, i que en cap cas se segueixi la comitiva dels Reis.

Aquest dijous, 6 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar entregaran els regals als infants borgencs casa per casa. Per precaució, no es pujaran els regals als habitatges i es demana a tothom que baixi fins al portal per recollir-los.

Afectacions al trànsit durant la Cavalcada

Per permetre la Cavalcada dels Reis, entre les 12 i les 20 hores d'aquest dimecres, 5 de gener no es podrà estacionar als carrers de la Font, Marquès d'Olivart i la Bassa, a la plaça de l'1 d'Octubre i al tram del carrer Comerç que va des de la plaça Europa fins a l'avinguda de la Sardana.

La gimcana a càrrec d'Esplai Apassomi (foto: Aj. de les Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa