Notícies

  Dijous, 6 de gener de 2022

Mor, als 78 anys, Albert Tarrats, activista cultural i polític i fundador de la Cafeteria Slàvia de les Borges

Militant del Front Nacional durant el franquisme i impulsor d'Unió de Pagesos, el local que va crear a les Borges s'ha convertit en un referent

Avui, 6 de gener del 2022, ha mort als 78 anys, Albert Tarrats i Farrerons, creador de la Cafeteria Slàvia de les Borges Blanques, segons han anunciat els seus familiars a través de les xarxes socials de l'esmentat local. Des de ben jove, Tarrats va marcar l'activisme catalanista i pagès a les terres de Ponent en els anys difícils de la dictadura, essent un dels primers membres de la Unió de Pagesos a les Garrigues i a Lleida.

Tarrats va ser una peça clau a les comarques lleidatanes del Front Nacional de Catalunya, convertint casa seva en un indret segur per a les reunions clandestines i la formació de militants en els durs anys del franquisme. Als anys 80 i 90, va ser també un gran defensor dels independentistes represaliats, empresonats i exiliats, amb qui havia compartit militància.

Aventurer incansable, Tarrats va passar mitja vida a la carretera i va rodar mig món en el seu cotxe a la recerca de discos censurats pel règim i que punxava a la discoteca Groc. L'any 1994 va crear la Cafeteria Slàvia juntament amb la seva dona, la Dolors Solé.

L'Slàvia s'ha convertit en lloc de referència cultural i musical programant músics com en Roger Mas, Javier Muguruza, Pau Riba, Paco Ibáñez, Imanol i José Antonio Labordeta, entre molts d'altres. De fet, en assabentar-se del seu decès, diversos artistes han tingut un record per a ell.

Albert Tarrats i Farrerons (foto: Andrew Condon).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa