Notícies

  Dimarts, 11 de gener de 2022

Arriba a les Borges una extensió del festival Galacticat de cinema fantàstic i terror que se celebra a Tàrrega

Del 28 al 30 de gener, l'Espai Macià i el Casal Marino de les Borges projectaran més de 20 curtmetratges per a diferents franges d’edat

Del 28 al 30 de gener, les Borges Blanques acollirà la projecció de més de 20 curtmetratges durant el festival Off Galacticat, una branca paral·lela del festival Galacticat, el festival de cinema fantàstic i terror de Ponent, que se celebra a Tàrrega des del 2014. Aquesta nova proposta està organitzada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de les Borges amb la intenció "que no només es faci l'edició d'enguany, sinó que tingui continuïtat en els pròxims anys". El cartell d'aquesta primera edició és obra de l'artista borgenc Josep Patau.

El festival començarà divendres a la tarda, 28 de gener, a la sala superior de l'Espai Macià, amb cinc curtmetratges per a públic a partir de 12 anys i un debat amb Ramon Bochaca, director de Galacticat, i Núria Palau, alcaldessa de les Borges. El dissabte al matí, al Casal Marino, Anna Solanas i Marc Ribas impartiran un taller de stop motion per a infants a partir de 8 anys i, a la tarda, a l'Espai Macià, es projectaran quatre curts de gènere fantàstic per a adults, amb un debat posterior entre Isma Conejero, realitzador audiovisual, i Ariadna Salla, regidora de Cultura. A les 11 de la nit hi haurà sessió golfa de cinema de terror que culminarà amb el col·loqui entre Ramon Sanmartín, realitzador audiovisual, i Marc Macià, historiador i cinèfil.

El festival continuarà diumenge al matí amb curtmetratges d'animació per a públic familiar a l'Espai Macià i el debat entre Miriam Paredes, directora d'art de Galacticat, i Montse Esteller, historiadora de l'art. A la tarda clourà el cicle una sessió de quatre obres per a tots els públics i el debat entre Ramon Bochaca, director de Galacticat, i Íngrid Florejachs, tècnica de Joventut. L'organització subratlla que s'han tingut en compte criteris de paritat en la tria, és a dir, que homes i dones siguin per igual creadors, protagonistes o objecte de reflexió.

 

El festival es farà del 28 al 30 de gener a les Borges (foto: Galacticat).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa