Notícies

  Divendres, 14 de gener de 2022

L'Agrupació Sardanista de les Borges organitza una ballada en el marc de la Fira de l'Oli

L'acte sardanista se celebrarà el dissabte, 22 de gener, a les 12.30 hores, a la placeta del Terrall, amb la cobla Lo Castell

La Fira de l'Oli de les Borges Blanques, amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista de la capital de les Garrigues, programa una nova edició de la ballada de sardanes en el marc del certamen dedicat a l'oli d'oliva verge extra. L'acte sardanista se celebrarà el dissabte, 22 de gener, a les 12.30 hores, a la placeta del Terrall, amb la cobla Lo Castell.

La ballada comptarà amb l'exhibició de les següents colles i grups sardanistes: Fonts de Valldans de Ponts, Dansaires del Pi d'Alpicat, el Grup Sardanista Balàfia de Lleida, Somnis del Pla de Mollerussa, i les colles de les Borges Blanques, Brut Natura i el grup del Centre Cívic de la població.

Les colles participants es presentaran al ritme d'un galop, ballaran la sardana 'A la Feli', de René Picamal, en la modalitat de lluïment, i 'Somnis de colors', d'Alfred Abad, en punts lliures.

L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques espera que la ballada a la Fira de l'Oli sigui el punt d'inflexió en la recuperació definitiva de l'agenda sardanista a la ciutat. Cal recordar que l'Ajuntament va cancel·lar el passat mes de desembre el tradicional Sardanadal a conseqüència de l'increment de contagis de la sisena onada de la pandèmia.

L'entitat sardanista té programats com actes principals per aquest 2022, a banda de les nombroses ballades al llarg de l'any, l'Aplec de la Sardana, el 30 de juliol, el Concurs de Colles Sardanistes, el 4 de setembre, i el Sardanadal, el 17 de desembre.

D'altra banda, la colla sardanista de competició de les Borges Blanques, Brut Natura, ha iniciat els entrenaments amb la vista posada en el calendari de la 47a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, organitzat per l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell) amb el suport de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. El calendari de la competició es publicarà pròximament a falta de tancar alguna data.

Una ballada de sardanes a la placeta del Terrall de les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa