Notícies

  Dijous, 12 de maig de 2022

Les Borges a punt per celebrar, un any més, el Dia Internacional dels Museus

Durant aquest cap de setmana, hi haurà una jornada de portes obertes a l'Espai Macià i a Cal Gineret

El pròxim dimecres, 18 de maig, com cada any, se celebra el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). Per commemorar-ho, diversos museus obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat. Les activitats organitzades amb motiu d'aquesta cita duren diversos dies al voltant d'aquesta data i, en aquesta edició, la celebració tindrà lloc des d'aquest dissabte, 14 de maig, que es farà la Nit dels Museus, al 22 de maig. 

Per aquesta edició, l'ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema 'El poder dels museus'. I és que, segons expliquen els organitzadors, els museus tenen el poder de transformar el món que els envolta i de provocar canvis positius en les seves comunitats. Ho fan a través de tres eixos: la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l'accessibilitat i la construcció de comunitat a través de l'educació.

Participació de les Borges Blanques

Pel que fa a la comarca, enguany, s'ha sumat a la iniciativa les Borges. Durant aquest cap de setmana, 14 i 15 de maig, oferirà una visita guiada a l'Espai Macià "on el visitant descobrirà la vida i el pensament de Francesc Macià, així com la seva vinculació amb les Borges". Després, també es faran visites els cups de l'antic Molí d'oli de Cal Gineret i el refugi de la Guerra Civil. L'entrada és gratuïta. 

Una activitat anterior que es va fer a l'Espai Macià de les Borges (foto: Espai Macià).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa