Notícies

  Dijous, 16 de juny de 2022

Comencen les obres d’adequació de la fossa de la Guerra Civil al Soleràs

Una actuació inclosa en el projecte del Patronat de Promoció Econòmica ‘Paisatges de Ponent’, cofinançada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament del Soleràs amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 24.670,67 euros

La Diputació de Lleida ha iniciat recentment les obres d'adequació de la fossa de la Guerra Civil al Soleràs, amb l'objectiu de fer-la visitable. Es tracta d'una actuació inclosa en el projecte del Patronat de Promoció Econòmica 'Paisatges de Ponent', cofinançada per la Diputació de Lleida i l'Ajuntament del Soleràs amb fons FEDER, amb un import d'adjudicació de  24.670,67 euros.

La proposta que contempla l'actuació d'adequació de la fossa inclou la neteja de l'entorn, la consolidació del mur existent, la construcció d'un nou mur de recalç i la col·locació d'un passamans de guia.

A més, també s'hi col·locaran dos plafons explicatius, un a la porta del cementiri i un altre a la zona sud, que oferiran una breu explicació al visitant i, a l'interior del recinte, es col·locarà una capa superficial de sauló, de forma que es puguin distingir les fosses de la resta. Es proposa una diferenciació de colors de sauló, segons les troballes de les diferents fosses. I, per tal de facilitar-hi l'accés, es suavitzaran els pendents per fer-los més accessibles al públic en general, col·locant-hi un acabat de grava.

La fossa del Soleràs.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa