Notícies

  Dimarts, 21 de juny de 2022

No s'autoritzarà cap foguera a les Borges Blanques per la revetlla de Sant Joan per la calor i la sequera

Borges per la República, partit a l'oposició a l'Ajuntament, lamenta aquesta mesura perquè "les fogueres de dimensions limitades al nucli urbà, lluny de qualsevol massa arbòria, són fàcilment controlables"

Ahir dilluns, 20 de juny, l'Ajuntament de les Borges Blanques va anunciar que enguany no s'encendria la tradicional foguera per la revetlla de Sant Joan al costat de la placeta del Terrall ni tampoc s'autoritzaria cap foguera als carrers del poble. Aquesta mesura s'ha pres, segons han explicat des de l'equip de govern, a causa de la situació climatològica excepcional de forta sequera i per les altes temperatures.

Des de l'Ajuntament indiquen que les Borges Blanques està en nivell 2 del Pla Alfa, que comporta la prohibició de determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals com ara encendre foc, la realització d'activitats esportives, els treballs forestals o activitats agrícoles i l'ús de barbacoes en les àrees de lleure existents.

A més, també demanen que s'eviti tirar petards prop de qualsevol punt de vegetació i que s'extremin les precaucions.

Borges per la República lamenta la mesura

Davant l'anunci de l'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques de no fer la tradicional foguera municipal de Sant Joan ni d'autoritzar-ne cap altra per part de veïns, des de Borges per la República, partit a l'oposició, no comprenen per què s'ha pres aquesta decisió.

Expliquen que la foguera de l'Ajuntament "sempre es fa en un lloc sense cap mena de risc d'incendi, és controlada, simbòlica i de dimensions modestes". Afegeixen que "les fogueres que es poguessin fer en altres indrets per part de veïns són fàcilment controlables si se'n defineix clarament la ubicació i se'n limiten les dimensions i sempre són dins del nucli urbà, lluny de qualsevol massa arbòria".

Des de la formació indiquen que no tenen constància que les fogueres de Sant Joan del poble hagin provocat cap incendi. En canvi, diuen, "sí que n'hi ha hagut pel mal ús de petards, un element molt més dispers, imprevisible i incontrolable, del qual l'equip de govern, paradoxalment, no diu res".

Des de Borges per la República lamenten que l'equip de govern hagi pres aquesta mesura i l'entenen "com una mostra més del seguidisme acrític que es fa de les recomanacions d'altres instàncies superiors, sense pensar si s'ajusten o no amb la realitat local". Afegeixen que "traduir una recomanació com aquesta en una prohibició en un lloc com les Borges, que no és un municipi amb massa forestal pròxima al nucli urbà, no té cap justificació". Acaben explicant que, per a ells, aquesta decisió és "un pas més cap a la regressió d'una tradició ja de per si prou tocada i un obstacle més cap a l'autoorganització veïnal".

L'arribada de la flama del Canigó, el 2021, a les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa