Notícies

  Dijous, 23 de juny de 2022

Les Borges a punt per rebre la Flama del Canigó en una revetlla de Sant Joan amb activitats per a tots els públics

El consistori borgenc no farà la tradicional foguera ni autoritzarà cap activitat susceptible de provocar incendis a causa de l'elevat risc d'incendis

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, la majoria de pobles de les Garrigues ja estan preparats per celebrar la revetlla de Sant Joan, com és el cas de les Borges. En aquest municipi, l'Ajuntament i la Comissió de Festes han preparat activitats i tallers infantils, espectacles musicals i la tradicional arribada de la Flama del Canigó, entre altres coses. Enguany, tal com vam informar des d'aquesta emissora, el consistori ha optat per suspendre la foguera que normalment es duia a terme durant la revetlla, a causa de l'elevat risc d'incendis, i ha fet una crida a la població per extremar les precaucions durant la festa.

Els actes començaran, a partir de les 19 hores, amb jocs infantils a la placeta del Terrall. En concret, els més menuts de les Borges i del territori podran gaudir de l'espectacle amb bombolles de sabó i participar en els tallers de reciclatge i de just dance que s'han organitzat.

A continuació, a partir de les 20 hores, hi ha prevista la tradicional arribada de la flama del Canigó, que enguany farà un recorregut per la població de la mà dels Motards Fot-li Gasto de les Borges. En acabar, tindrà lloc la lectura del manifest, a càrrec del pubillatge de la capital garriguenca. Finalment, a les 23 hores, les activitats finalitzaran amb un ball de nit amb l'Orquestra Slalom, una formació composta de cinc professionals de la música amb un llarg recorregut que descarregaran el seu directe i oferiran des de clàssics de festa major fins als darrers èxits del panorama musical.

Una festa sense fogueres per evitar el risc d'incendi

Davant de la situació climatològica excepcional de forta sequera i altes temperatures, l'Ajuntament de les Borges no farà enguany la tradicional foguera per la revetlla de Sant Joan, i tampoc no autoritzarà cap foguera als carrers del municipi. En aquest sentit, l'alcaldessa borgenca, Núria Palau, ha recordat que el municipi es troba en el nivell 2 del Pla Alfa, per la qual cosa cal evitar les activitats que siguin susceptibles de provocar incendis, com és el cas de l'encesa de fogueres, la realització de treballs forestals o activitats agrícoles i l'ús de barbacoes en àrees de lleure, entre altres. Igualment, Palau ha fet una crida a la població per extremar les precaucions i ha demanat que s'evitin els petards a prop de qualsevol punt de vegetació.

La Revetlla de Sant Joan de les Borges Blanques s'organitza de manera conjunta entre l'Ajuntament de les Borges i la Comissió de Festes i compta amb la col·laboració d'Òmnium Lleida-Garrigues i la producció a càrrec de la companyia cerverina OA2 Produccions.

Arribada de la flama del Canigó, en l’edició de l’any passat (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa