Notícies

  Dijous, 23 de juny de 2022

23 pobles de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues ja poden tornar a utilitzar aigua de l'aixeta després de 19 dies sense servei

Les analítiques confirmen que els nivells de contaminació ja són baixos excepte a l'Espluga Calba, que encara són elevats, i Fulleda que ha d'omplir el dipòsit

23 municipis de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues ja poden tornar a utilitzar aigua de l'aixeta per veure i cuinar després de 19 dies sense poder fer-ho a causa de la detecció de plaguicides al punt de captació, al pantà d'Utxesa, tal com vam informar des d'aquesta emissora. Els municipis afectats de les Garrigues i el Segrià, que ja van patir restriccions d'una setmana en l'ús de l'aigua potable a principis de maig, van ser un total de 25 i encara queden Fulleda i l'Espluga Calba per a recuperar el servei. Tot i que a Fulleda les analítiques confirmen que l'aigua és potable, el municipi ha decidit esperar, un o dos dies més, fins que les instal·lacions quedin plenes amb reserves netes. Pel que fa a l'Espluga Calba, els nivells de contaminació encara són elevats. 

Segons informa el president de la Mancomunitat, Francesc Esquerda, les últimes analítiques de Salut, que es van fer dilluns, reflecteixen que els nivells de contaminació ja són baixos als municipis on s'ha restablert el servei.

Tal com vam informar des d'aquesta emissora, els 25 municipis afectats es van veure obligats a recórrer a les cisternes i a l'aigua embotellada per garantir l'abastiment l'aigua entre els veïns. 

 

L'entrada al pantà d'Utxesa.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa