Notícies

  Dimecres, 3 d'agost de 2022

Dissabte, inauguració de dues noves obres de la quarta edició d'Oliverart a la Granadella

A les 20.30 hores, al Passeig Escultòric del Coll de Bovera, s'inauguraran dues obres dels artistes Josep M. Pastó i Susanna Malagón

Aquest dissabte, 6 d'agost, a les 20.30 hores, l'Ajuntament de la Granadella inaugurarà dues noves obres al passeig escultòric a l'aire lliure al mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) que forma part del projecte del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) Oliverart 2022 que enguany, tal com vam explicar des d'aquesta emissora, se celebra la quarta edició.

El desembre de 2021, el CCOC va obrir la convocatòria Oliverart 2022 per a la presentació de projectes amb la finalitat d'incentivar la creació artística contemporània i explorar el diàleg entre art i natura. La convocatòria, oberta a qualsevol disciplina, establia la temàtica enfocada en incidir en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge, o la sostenibilitat del territori. El lloc d'exposició permanent a l'aire lliure és consensuat entre organització i artista en l'entorn del passeig del mirador de les Terres de l'Ebre (Coll de Bovera) del municipi.

Oliverart compta amb dues categories, la primera modalitat és per a exposicions temporals a la sala d'exposicions del CCOC, i la segona modalitat és per a obres per a ser instal·lades de manera permanent a l'exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Respecte a la segona modalitat, passeig escultòric, el proper dissabte s'inauguraran les obres:

  • Josep M. Pastó, de Sant Pere de Ribes, amb l'obra 'La Collita'. Escultura de ferro massís que representa el rasclet clàssic i recorda les quatre barres catalanes. 
  • Susana Malagón, de Barcelona, amb l'obra 'Homo naturalis'. Escultura composta de diferents materials que donen forma a la silueta d'una persona. 

Els dos artistes explicaran el procés de la realització de les seves obres i, a continuació, hi haurà una debat amb els mateixos. Es clourà l'acte amb una degustació de vins del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles.

Tal com vam explicar des d'aquesta emissora, en l'edició anterior d'Oliverart es van inaugurar les obres 'Escala al cel', de Jordi González i 'Simbiosi', de Sergi Molina.

El CCOC ha posat en marxa amb Oliverart un projecte innovador amb l'ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d'art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.

L'any passat es va inaugurar l'obra 'Simbiosi', de Sergi Molina (foto: CCOC).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa