Notícies

  Dijous, 22 de setembre de 2022

La Policia Local de les Borges disposa d'un vehicle híbrid

L'Ajuntament ha signat un contracte de rènting perquè el cos pugui utilitzar aquest vehicle

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha renovat aquesta setmana un dels vehicles de la Policia Local amb l'arrendament d'nou cotxe, amb el qual d'ara endavant el cos policial patrullarà pels carrers del municipi. En concret, s'ha adjudicat un contracte de rèntig d'un cotxe tipus Suv de la marca Hyundai, que té la particularitat que és híbrid, amb la qual cosa el consistori borgenc, a través d'aquesta acció, referma el seu compromís amb la disminució de la petjada de carboni al municipi.

Aquesta mateixa setmana han assistit a l'acte d'entrega del vehicle l'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, el caporal de la Policia Local de les Borges, Alfons López, i representants del concessionari i de l'entitat bancària amb la qual es fa el rènting. El nou vehicle sostenible, que ja s'ha posat en funcionament, tindrà un cost mensual de 189 euros, IVA inclòs, amb la qual cosa el consistori borgenc haurà de desemborsar anualment 1.089 euros, i un total de 52.272 euros, fins a la finalització del contracte.

El contracte, que tindrà una durada de 48 mesos, inclou, a més a més del vehicle, l'equipament policial obligatori format per elements òptics i acústics, com el kit de megafonia i les llums blaves, emissora amb tecnologia GPS, retolació i tintat de vidres, accessoris i equipaments com els senyals de control policial, entre altres. Igualment, el contracte cobreix el manteniment i les reparacions del vehicle, l'assegurança a tot risc, canvis de pneumàtics i vehicles de substitució, entre altres coses.

L'Ajuntament de les Borges aposta per les energies renovables

L'alcaldessa de les Borges, Núria Palau, s'ha mostrat satisfeta d'aquesta renovació que "referma el compromís de les Borges amb la disminució de la petjada de carboni i amb les energies renovables, i i ha explicat que el futur del municipi passa per "de mica en mica, anar sumant accions en favor d'unes Borges Blanques més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient", ha explicat Palau. "Cal avançar plegats cap a un nou model més sostenible, que passa necessàriament per repensar la nostra mobilitat", ha dit.

L'entrega d'aquest vehicle arriba després que el passat 29 de juny la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges aprovés l'adjudicació d'aquest contracte de subministrament, a través d'arrendament financer sense opció a compra, d'aquest nou vehicle híbrid per a la Policia Local. Amb aquest nou vehicle i la baixa de l'antic, la Policia Local de les Borges disposa de dos vehicles, un dels quals híbrid, i la intenció de l'Ajuntament, segons ha explicat l'alcaldessa, és la d'anar de dotar el consistori de vehicles més sostenibles i elements més respectuosos amb el medi ambient, sempre que sigui necessari.

En aquest sentit, el consistori borgenc ja va fer una aposta per la sostenibilitat amb la instal·lació, ara fa un any i mig, del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, del qual en els darrers mesos s'ha regulat el funcionament. Igualment, l'Ajuntament està elaborant el projecte per poder instal·lar, a través dels fons Next Generation, plaques solars a totes les dependències i instal·lacions municipals amb l'objectiu de fer-les més sostenibles.

L'entrega del nou vehicle (foto: Aj. Borges).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa