Notícies

  Dimecres, 23 de novembre de 2022

Les Borges se suma a la commemoració del 25N, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Per a "conscienciar la societat sobre el creixent nombre de víctimes del masclisme" ha preparat dos tallers i la lectura del manifest, que es farà divendres al matí

Aquest divendres, 25 de novembre, l'Ajuntament de les Borges se sumarà a la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb l'objectiu de "donar visibilitat a les violències masclistes que es produeixen i han augmentat en els darrers temps i contribuir a la seva total erradicació". Per fer-ho, aquesta tarda es durà a terme una jornada sobre corresponsabilitat, demà tindrà lloc un taller de prevenció de l'abús sexual infantil, i aquest divendres, 25 de novembre, tindrà lloc la lectura del manifest institucional.

La finalitat d'aquesta jornada i de totes les activitats paral·leles que es desenvolupen a la capital de les Garrigues és "conscienciar la societat sobre el creixent nombre de víctimes del masclisme i la necessitat de fer-hi front des de tots els àmbits de la societat, especialment en la infantesa i l'adolescència". Per aquest motiu, el consistori ha organitzat dos tallers previs de prevenció, reflexió i conscienciació, així com un acte institucional per commemorar el 25N.

Un taller de corresponsabilitat i un per prevenir l'abús sexual infantil

En concret, la primera de les activitats prèvies tindrà lloc avui, a les 17 hores, al Casal Cívic de la capital garriguenca. Es tracta del diàleg obert 'La corresponsabilitat i les violències quotidianes', un taller impartit per La GÛspira, en el qual les persones participants compartiran experiències i creences al voltant del treball de cures, el sistema familiar, la socialització de gènere i les violències masclistes més quotidianes.

Igualment, per aquest dijous, 24 de novembre, la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d'Olivart acollirà el taller 'Trencant silencis' per a la prevenció de l'abús sexual infantil, que anirà a càrrec de Núria Guasch i Roser Guasch, autores del llibre Cicatrius, un recull de 21 relats narratius, lírics i dramàtics amb els quals pretenen trencar silencis i tabús, generar diàleg i trobar eines per a la prevenció de l'abús sexual infantil. En concret, l'activitat tindrà lloc a les 20 hores, i prèviament, a les 18 hores, a la mateixa Sala Maria Lois es comentarà l'obra 'El camí de les aigües' de Carme Martí, amb presència de l'autora.

Lectura del manifest institucional

Aquest divendres, 25 de novembre, l'Ajuntament de les Borges Blanques acollirà la lectura del manifest institucional impulsat per l'Institut Català de les Dones (ICD), el darrer dels actes que el consistori organitza amb l'objectiu de donar visibilitat a aquesta data assenyalada. En concret, la lectura del manifest tindrà lloc a les 12 hores al carrer del Carme de la capital garriguenca, just davant de l'Ajuntament.

La celebració del 25N l'any passat a les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa