Notícies

  Dijous, 24 de novembre de 2022

Es construiran dos pisos de lloguer social per a joves en un edifici municipal al Soleràs

Forma part de la prova pilot del projecte per facilitar l'arrelament de la població i garantir l'equitat territorial dels petits municipis rurals que el Departament impulsa a les Garrigues Altes

La Comissió territorial d'urbanisme de Lleida, presidida pel director general d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, han autoritzat "el pas necessari" per rehabilitar un edifici municipal al Soleràs i poder-hi habilitar dos pisos de lloguer social per a joves amb la finalitat de "facilitar la continuïtat del jovent al municipi". Aquesta actuació s'emmarca en la prova pilot que impulsa el Departament de Territori a les Garrigues Altes per facilitar l'arrelament de la població i lluitar contra el despoblament, tal com vam explicar, al març, en aquesta emissora.

Durant el 2021, el Soleràs tenia una població de 337 habitants, més aviat envellida, on els majors de 64 anys representen més del 30% de la població i la franja entre els 20 i els 35 anys no arriba al 15%. El municipi acusa "una pèrdua significativa de població en els darrers anys". Amb l'objectiu d'evitar la pèrdua de població jove i frenar el declivi demogràfic, es proposa la creació d'habitatge social per a joves, com a mesura per donar resposta a les necessitats d'habitatge transitori de lloguer i fomentar l'arrelament al territori.

Els pisos s'habilitaran en un edifici municipal situat a la plaça de les Escoles, de planta semisoterrani amb accés des del carrer de la Bassa i planta baixa i pis amb accés des de la plaça de les Escoles. Actualment, la planta baixa es destina a consultori mèdic, que es mantindrà. En canvi, es rehabilitaran les façanes i es duran a terme obres d'adaptació del primer pis per ubicar-hi els dos allotjaments.

L'edifici on es construiran els dos habitatges de lloguer social (foto: Govern).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa