Notícies

  Dilluns, 28 de novembre de 2022

Inauguren la renovació de la xarxa d'aigua i clavegueram d’una part del nucli antic d'Arbeca

Les obres han comptat amb un pressupost de 407.309 euros, dels quals 244.499 han estat finançats per la Generalitat a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, va inaugurar el passat diumenge, 27 de setembre, les obres de renovació de la xarxa d'aigua i clavegueram d'una part del nucli antic d'Arbeca, acompanyat per l'alcalde, Sergi Pelegrí, i el diputat provincial Carles Gibert.

Pel que fa a la xarxa d'aigua potable, s'ha retirat l'antiga, que combinava la canonada de fibrociment amb moltes escomeses de plom i havia quedat obsoleta, i s'hi han instal·lat canonades de polietilè, amb nous hidrants i noves escomeses també d'aquest material als habitatges. Finalment, s'ha reposat el nou paviment de la plaça Major i dels vials afectats, en sistema de plataforma única.

Quant a la xarxa de clavegueram, s'ha substituït la vella canonada per una altra de PVC i s'han refet totes les escomeses.

El pressupost del conjunt de les obres ha estat de 407.309 euros, dels quals 244.499 han estat finançats per la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Bernat Solé s'ha referit a la importància que els pobles del món rural disposin de serveis i condicions de vida ben coberts perquè "és el dret que tenen totes les persones que hi viuen i perquè també és imprescindible per a redreçar el despoblament que afecta a molts municipis del nostre territori". En aquest sentit, ha destacat el PUOSC com "un dels instruments més eficaços de transformació de l'àmbit rural".

Posteriorment, Bernat Solé va visitar el Mercat de la 39a Fira de Santa Caterina del municipi.

Solé, Pelegrí i Gibert, en l'acte d'inauguració (foto: Del. Govern a Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa