Notícies

  Dimarts, 29 de novembre de 2022

Comencen les obres del nou Ajuntament de Fulleda

Aquest nou edifici, que acollirà també el consultori mèdic i sales polivalents, permetrà eliminar les barreres arquitectòniques i serà energèticament sostenible

Ja han començat les obres de l'edifici que acollirà el nou Ajuntament de Fulleda, el consultori mèdic i altres dependències, i que s'ubica a la plaça Major del poble (plaça Fàbregas, 3). El projecte va començar a gestar-se l'any 2011, quan l'Ajuntament va adquirir l'immoble al lloc del qual ara hi haurà l'edifici consistorial, conegut com cal Prats. Els treballs s'han iniciat amb l'ederroc de l'antiga casa, que es fa amb cura perquè es conservarà la pedra per construir la nova seu de l'Ajuntament.

El 25 de novembre del 2020, el ple de l'Ajuntament de Fulleda va aprovar el projecte d'obres prèvies i enderroc per construir el nou edifici, amb un pressupost de gairebé 70.000 euros, i el passat 2 de novembre va aprovar l'adjudicació de l'obra del projecte del nou edifici de l'Ajuntament, consultori mèdic i local per a entitats, amb un pressupost total de quasi 603.000 euros.

Des de l'equip de govern del poble expliquen, al portal Fulleda peti qui peti, que esperen que "ben aviat sigui una realitat poder accedir a peu pla i sense barreres arquitectòniques al consultori mèdic i a la secretaria de l'ajuntament". I afegeixen que, més endavant, es voldria disposar també d'una sala de vetlles i espai polivalent per a l'ús de diferents entitats.

De fet, segons informa el periòdic SomGarrigues, la idea de fer aquest nou edifici, a part de solucionar les mancances de l'edifici actual, respon al fet que a la seu de l'Ajuntament d'ara s'hi accedeix per una pujada i que, a més, té l'arxiu i les oficines en un primer pis amb escales. D'altra banda, es preveu que el nou edifici sigui sostenible energèticament, incorporant-hi sistemes com plaques solars o geotèrmia.

Els treballs d'enderroc del lloc on s'ubicarà el nou edifici (foto: Fulleda peti qui peti).
Simulació del resultat final de les obres (foto: Fulleda peti qui peti).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa