Notícies

  Diumenge, 22 de gener de 2023

L’enòleg Tomàs Cusiné i la periodista Mireia González, ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya

A més, entre altres actes, la Fira ha retut homenatge a les personalitats que han ajudat a créixer el món rural i s'ha dut a terme l'agermanament amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell

La Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha acollit aquest dissabte al matí, d'una banda, l'acte d'homenatge per reconèixer la tasca de totes les personalitats que han ajudat a créixer el món rural i les Garrigues en tots aquests anys de certamen, i de l'altra, l'acte de proclamació de l'empresari vitivinicultor i enòleg Tomàs Cusiné i la periodista Mireia González com a ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya 2023, i d'agermanament amb la Fira de Sant Ermengol del formatge alturgellenc.

L'homenatge a les personalitats que han ajudat a créixer la Fira ha estat encapçalat pel president Artur Mas, que ha posat en valor la Fira de l'Oli i les Garrigues com un espai de trobada i una manera que les diferents persones vinculades al sector oleícola facin coses en comú. "És l'esperit que hauria de prevaldre a nivell de país", ha dit Mas, qui ha fet una crida perquè la política s'impregni també de l'esperit de les fires, i els diferents partits puguin cooperar per un objectiu comú més gran. Per la seva banda, l'alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha agraït la tasca de totes les persones que han fet possible la trajectòria de la fira.

A l'acte també hi han intervingut l'expresidenta del Parlament i de l'ANC Carme Forcadell, l'exconseller Josep Rull, el president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, i el secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol. En la seva intervenció, Forcadell ha posat la fira com a exemple d'un certamen que "ha sabut lligar la tradició i la modernitat, treballa per arrelar la gent al territori i per combatre el despoblament". En aquest sentit, Forcadell ha explicat que "les tradicions ens donen força i la innovació ens permet avançar com a país i societat", i per això ha fet una crida a la perseverança per continuar fent el millor oli del món.

Per la seva banda, Josep Rull ha posat en valor la fira com a "element d'autoestima col·lectiva", que és un dels aspectes necessaris per fer progressar el país. Rull ha recordat durant la seva intervenció el fet que la Fira de l'Oli i les Garrigues va ser el primer esdeveniment al que va acudir en tant que conseller de Territori, l'any 2017. 

Enric Dalmau, per la seva part, ha agraït la tasca de totes les persones que han ajudat a créixer la fira i, per tant, el sector de l'oli a les Garrigues, ha enviat un missatge d'unitat al sector oleíocola i ha explicat que cal "cooperar i no competir" perquè un dels millors productes del món pugui tenir la continuïtat que mereix.

Tomàs Cusiné i Mireia González, ambaixadors de l'Oli de Qualitat 2023

La jornada d'aquest dissabte al matí també ha servit per proclamar Ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya l'empresari vitivinicultor i enòleg Tomàs Cusiné i la periodista Mireia González, en un acte que ha servit també per agermanar la Fira de l'Oli i les Garrigues amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell.

Durant l'acte de proclamació dels ambaixadors, Tomàs Cusiné ha explicat que l'oli d'oliva és un producte qualitatiu, de luxe, que afegeix valor a la nostra gastronomia, però ha alertat que, per poder continuar endavant, cal garantir la qualitat i un bon preu per a les persones productores, i comunicar el prestigi que té aquest producte. En aquest sentit, ha encoratjat la gent de les Garrigues a treballar incansablement per fer un producte encara millor, ja que té totes les possibilitats del món, ha dit.

Per la seva banda, la periodista Mireia González ha fet un repàs de la seva trajectòria professional vinculada a les Garrigues i també fora del territori, i ha explicat que l'oli és el producte que més troba a faltar quan viatja. "És retrobar el gust de casa dins d'una ampolla", ha dit. González ha agraït el reconeixement, del qual s'ha compromès a fer bandera, i ha desitjat "llarga vida a l'oli".

Agermanament amb la Fira de Sant Ermengol

A continuació ha tingut lloc l'agermanament amb la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, que ha estat apadrinat pels ambaixadors de l'Oli de Qualitat de Catalunya 2023 i al qual també han assistit l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, i el vicealcalde Jordi Fàbrega, entre altres. Durant la seva intervenció, Viaplana ha posat en valor l'esperit de cooperació d'ambdues capitals de comarca, a través de productes d'excel·lència com són els formatges del Pirineu i l'oli de les Garrigues.

Per la seva banda, l'alcaldessa Núria Palau ha posat en valor que les Borges i la Seu d'Urgell "som capitals de comarca un grandíssim potencial que han sabut projectar-se al món gràcies als meravellosos productes que s'hi fan". D'aquesta manera, i per a Palau, "així com a les Borges hem de ser capaços d'aprofitar encara més tot el potencial que hi ha darrere d'aquest or verd que és el nostre oli, la Seu d'Urgell també ha de ser capaç de garantir majors oportunitats de futur, riquesa i ocupació a través del seu potencial econòmic, que sense cap mena de dubte han de liderar els meravellosos formatges que elaboreu", ha dit.

Igualment, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, ha posat en valor que la fira permeti any rere any "que ens agermanem entre els productes d'excel·lència de les nostres terres", a la vegada que ha agraït la bona acollida durant la presentació del certamen a la Seu d'Urgell.

L'agermanament amb la Fira de Sant Ermengol.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa